Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
11 Mart, 2016 10:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Kedi Kurtarma Operasyonu

Karabük’te seyir halinde olan otomobilin tampon kısmına sıkışan kediyi gören vatandaşların sürücüyü uyarması ile başlayan kurtarma operasyonu, kaporta ustasının tamponu sökmesiyle 1 saat sürdü. Edinilen bilgiye göre, Postane Caddesi üzerinde Muharrem Civa idaresindeki 78 BT 129 plakalı otomobilin tampon kısmına sıkışmış bir kedi gören vatandaşlar, sürücüyü durdurarak durumu anlattı. Aracını yol kenarına çeken sürücü Civa, vatandaşların yardımı ile yaklaşık yarım saat boyunca kediyi sıkıştığı yerden kurtarmak için çaba sarf etti. Kedinin sıkıştığı yerin dar olması sonucu Muharrem Civa, sanayideki kaporta ustaları Nihat Siyam ve Çetin Sevdalı’yı arayıp, durumu anlatarak yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen kaporta ustaları tamponu tamamen sökerek kediyi kurtardı. Yaralı olduğu görülen kedi kurtarılınca kaçmak yerine yeniden kurtarıldığı alana girdi. Tekrar aynı yerden alınan kedi daha sonra yıkılan PTT binasının bulunduğu alana bırakıldı. Yaramaz kedi burada da Telekom binasının alt kısmına girerek gözden kayboldu. Otomobilin sökülen tamponu ustalar tarafından yerine takılarak sürücü yoluna devam etti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KARDEMİR yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 481 milyon TL zarar etti

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 2025 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarına nazaran 1 milyar 481 milyon 408 bin TL ziyan etti.
KARDEMİR, 2025 yılı birinci çeyrek konsolide bilançosunu açıkladı. KAP’a gönderilen konsolide bilançoya nazaran şirket yılın birinci üç ayını 1 milyar 481 milyon 408 bin TL ziyan ile kapattı.
2024 yılının birinci çeyreğinde 16 milyar 860 milyon TL satış yapan fabrikanın bu yıl ki satıştan elde ettiği gelir 14 milyar 412 milyon 599 bin TL olduğu bildirildi.
Böylece şirketin satışında geçen yıla nazaran yüzde 14,5 oranında gerileme yaşadığı öğrenildi.
Fabrika, 2024 yılını 3 milyar 336 milyon 441 bin TL ziyan ile kapatmıştı.
KARDEMİR’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) 2025 birinci çeyreğinde 1,11 milyar TL olarak gerçekleşirken özkaynaklar tarafında ise bir evvelki çeyreğe nazaran yüzde 3’lük bir düşüş gözlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.