TUİK; Hane Halkı İşgücü Araştırması Yapacak

TUİK; Hane Halkı İşgücü Araştırması Yapacak

Yayın: 06.04.2016 10:25
Paylaş:
A+ A-

TUİK tarafından yapılan açıklamada,ailelerin ekonomik ve sosyal yapısında ki değişimleri tespit etmek amacıyla belirli periyotlarla hane halkı görüşmeler gerçekleştirileceği bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 5429 sayılı düzenlediği araştırmalardan birisi de Hane halkı İşgücü Araştırmasıdır. TÜİK, her ay yaptığı işgücü araştırmaları ile nüfusun işgücü açısından durumunun belirlenebilmesi ile istihdama olanlara ve işsizlere ilişkin ayrıntılı bilgilerin derlenmesini amaçlanmaktadır. Bu araştırma örnekleme yöntemi ile gerçekleştirilen bir çalışmadır. Sizin haneniz de bilimsel yöntemlere uygun şekilde tesadüfi olarak seçilmiştir. Bu kapsamda yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde belirli periyotlarla toplam 4 kez haneniz ile görüşme gerçekleştirilecektir.
Bu araştırma için seçilen haneler, ülkemizdeki tüm haneleri temsil etme özelliğine sahip olduğundan, vereceğini bilgiler sadece sizi değil, ülke genelinde binlerce hane halkını temsil edecektir. Bu nedenle, araştırmaya katılımınız ve vereceğiniz cevaplar çalışmanın sonucunu doğrudan etkileyecektir. Sizlerden alınan bilgiler yalnızca istatistiki çalışmalarda kullanılmak amacıyla derlenmektedir. Bu bilgilerin gizliliği, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kurumu ile teminat altına alınmıştır. Kanun uyarınca, bu bilgiler idari, adli ve askeri hiçbir organ, makam, merci veya kişiye verilemez, istatistik amacı dışında kullanılamaz. Ayrıca, TÜİK araştırmalarına katılım yasal bir zorunluluk olup, 5429 sayılı kanunun 54. Maddesi uyarınca araştırmaya katılmayı reddedenlere, araştırma kapsamındaki bilgileri eksik veya hatalı verenlere idari para cezası uygulanmaktadır. İdari Para cezası ve diğer cezaların uygulanması, istatistiki birimin bilgi verme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaktadır. Bu kapsamda görevli personelimiz resmi kimlik ve görevlendirme belgesiyle ve tablet bilgisayarıyla hanenizi hafta içi mesai saatleri içerisinde ve sonrasında veya hafta sonu ziyaret edecektir. Bu mektup elinize uşatıktan sonra konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için aşağıda iletişim bilgileri yer alan Bölge Müdürlüğümüz yetkililerine ulaşabilirsiniz. Görevli personelimize, gereken ilgi ve kolaylığı göstereceğinize olan inancımızla teşekkür eder, saygılar sunarız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi üyeleri, TPAO Filyos Tesislerinde inceleme yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) üyeleri, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Filyos Doğalgaz İşleme Tesisleri'nde incelemede bulundu, Filyos Kalesi'ni ve arkeolojik kazı alanını gezdi.

KEİPA Ekonomi ve Kalkınma Politikası Komisyonu 62'nci toplantısı kapsamında TPAO Filyos Kara Tesislerine gelen heyet, burada KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Fatih Dönmez tarafından karşılandı.

Daha sonra KEİPA üyelerine, “Karadeniz'in Gözü” binasında, Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi'ne ilişkin bilgi verildi.

Dönmez, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 yıl önce dünyanın en büyük derin deniz doğal gaz keşfini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Daha sonra yapılan yeni keşiflerle bu sahada yaklaşık 700 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulunduğunu dile getiren Dönmez, “Hızlı bir şekilde üretime alınmak için de yoğun bir gayret ve çalışma ortaya konuldu. 2,5 yıl gibi kısa bir sürede de dünya tarihinde rekor olarak adlandırılacak hızda proje realize edildi ve ilk gaz üretilerek sahaya getirilmiş oldu. Bu ham doğal gazı işleyecek kara doğal gaz işleme tesisi faaliyetleri başladı. Orası da tamamlandı. Şu anda artık sahadan üretilen doğal gaz, Türkiye ulusal doğal gaz iletim sistemine verilmeye başlandı.” diye konuştu.

Dönmez, burada yoğun mesai yapıldığını vurgulayarak, pik zamanlarda yurt içi ve dışından 10 bini aşkın insanın çalıştığını söyledi.

Normal şartlarda 7-8 yılda bitecek bir projeyi 2,5 yılda hayata geçirdiklerine dikkati çeken Dönmez, “Birçok prosesi eş zamanlı yürütmek suretiyle bu projeyi hamdolsun kazasız belasız tamamlamış olduk.” dedi.

Dönmez, tesisi geçen yıl bugünlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle hizmete aldıklarını hatırlatarak, “Tabii ilk fazın ortalarındayız. 3 faz olarak planlandı. İnşallah önümüzdeki 5-6 yıl içinde de bu 3 fazı da tamamlamak suretiyle maksimum üretim seviyesine kavuşacağız.” ifadesini kullandı.

Karadeniz'in hidrokarbon zenginliği açısından kendisini ispatlamış durumda olduğunu dile getiren Dönmez, şöyle devam etti:

“Biz, bu keşiflerin bölgenin ekonomik, sosyal gelişimine katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Bu tip enerji kaynakları dünyanın birçok bölgesinde aslında tartışma konusu yaratabiliyor. Bazen hiç istemesek de savaşların sebebi olabiliyor ama biz bu tip keşiflerin artık savaşların değil, barışın bir parçası olmasını, barışı ve istikrarı desteklemesini arzu ediyoruz. 'Barış için paylaşalım.' diyorum.”

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, KEİPA üyelerine Sakarya Gaz Sahası'na ilişkin bilgi verdi, TPAO yetkilileri tarafından da sunum yapıldı.

Sunumların ardından Dönmez ve Türkoğlu, Fatih Sondaj Gemisi maketini KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajiyev'e takdim etti.

Seyir terasından TPAO Filyos Kara Tesislerinin izlenmesinin ardından kara ve deniz tabanı tesisleri ile iletim hattı maketleri üzerinde heyete bilgi verildi, hatıra fotoğrafı çektirildi.

KEİPA üyeleri daha sonra Filyos Radartepe'de bulunan arkeolojik kazı alanı ile Filyos Kalesi'ni gezdi.