Abdurrahman BİLGİÇ, Sahada İncelemelerde Bulundu.

Abdurrahman BİLGİÇ, Sahada İncelemelerde Bulundu.

Yayın: 10.09.2021 20:46
Paylaş:
A+ A-

(Tuğba Yılmaz) Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yürütülen hizmetlerden Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)’na yönelik toplumda farkındalığın arttırılabilmesi ve birey ve ailelerin ihtiyaçlarının yerinde tespiti amacıyla yapılan alan taramasına, Aile sosyal Hizmetler İl Müdürü İl Müdürü Abdurrahman BİLGİÇ eşlik ederek incelemelerde bulundu.

Karabük merkez ilçesindeki Yeşil Mahalle Muhtarından, mahallenin demografik ve sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler alan İl Müdürü BİLGİÇ, gerçekleşen alan taraması esnasında arz odaklı hizmet sunma ilkesi doğrultusunda birey ve ailelerin, sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespitini, ihtiyaca binaen sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanmasını; ayrıca sürecin, tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulmasını içeren Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) tanıtılırken, mahalle sakinleri ile sohbet etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan’ın zam şampiyonu otobüs biletleri oldu

Yayın: 06.05.2024 11:10
Paylaş:
A+ A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nisanda tüketici fiyatları bazında en fazla fiyat artışı kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında gerçekleşti. En fazla fiyat düşüşü ise sebze ürünlerinde görüldü.

TÜİK nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatı endeksindeki (TÜFE) artış 2024 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 oldu.

EN FAZLA ARTIŞ KARA YOLU TAŞIMACILIĞINDA

Tüketici fiyatları bazında nisanda en fazla fiyat artışı yüzde 34,24 ile “kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı”nda, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8,28 ile sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) ile ilgili ürünlerde görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen ay kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığındaki fiyat artışını yüzde 17,69 ile hava yolu ile yolcu taşımacılığı, yüzde 13,57 ile kümes hayvanları eti izledi.

Nisanda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 13,12 ile taze meyveler, yüzde 10,53 ile sigaralar ve yüzde 9,28 ile kuzu eti yer aldı.

EN FAZLA DÜŞÜŞ SEBZE ÜRÜNLERİNDE

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8,28 ile sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) ile ilgili ürünlerde gerçekleşti. Bunu, yüzde 6,48 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler, yüzde 1,17 ile margarin, yüzde 0,43 ile makarna çeşitleri takip etti.