“Tarım İl Müdürlüğü’nün Büyük Başarısı..”

“Tarım İl Müdürlüğü’nün Büyük Başarısı..”

Yayın: 13.09.2021 21:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te,bazı çevrelerin “Olmaz,orada su yok,Köylüler sıcak bakmaz..” gibi yaklaşımlar getirerek,eleştiri oklarını yönelttiği,TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KAHYALAR KÖYÜ SERACILIK olayı gerçekleştirildi.KAHYALAR Köyü sakinlerini bir Kooperatif çatısı altında buluşturan proje için gerekli su bulundu,15 dönüme yakın bir alan üzerine SERALAR kuruldu ve üretilen “MEVSİMLİK SEBZE/MEYVE..” Karabük’ün önde gelen bir Marketine toptan satılıyor.Ayrıca “LAVANTA KOKULU SAFRAN..” projesi de BAKKA Desteği ile hayata geçiriliyor..

Haber ;Tuğba YILMAZ

İlk gündeme geldiğinde,bir çevrenin olmaz,su bulunamaz,Köy sakinleri bu projeye sıcak bakmaz gibi yaklaşım gösterdiği,Tarım İl Müdürlüğü’nün KAHYALAR Köyü seracılık projesi,hayata geçirildi ve üretilen mevsimlik sebze/meyveler,Köy sakinleri,Kooperatif Üyeleri için önemli bir gelir kaynağı oldu.KAHYALAR Köyü Kooperatifi adına 15 dönüm üzerine seralar kuruldu ve üretime başlatıldı.

Karabük Tarım İl Müdürü Çetin AYVALIK ve mesai arkadaşlarının uzun süredir,üzerinde hassasiyetle çalıştıkları,durdukları ve gerekli suyun temini için gayret gösterdikleri Kooperatif eli ile SERACILIK olayı,bir süredir çok verimli biçimde çalışmalarını sürdürüyor.KAHYALAR Köyü Kooperatifi tarafından üretilen ürünlerin de “Toptan biçimde Karabüklü bir Markete verildiğine..” dikkat çekilirken,her mevsim,o mevsimin gereği olan sebze ve meyve üretiliyor,şeklinde de bilgiler veriliyor.

KAHYALAR Köyü Kooperatifi kanalı ile başlayan ve 15 dönümlük bir alan üzerine kurulu Seralarda üretilen,mevsimlik sebze ve meyvelerin Köy sakinleri açısından çok ciddi bir gelir kaynağı olacağını söyleyen ilgili çevreler “Bu konuya Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL’DE çok ciddi emek ve çaba göstermişti ve şu anda da gelişmelerden de çok memnun olduğuna ilişkin bilgiler alıyoruz..” yolunda bilgiler veriliyor.

Öte yandan Karabük TARİM İl Müdürü Çetin AYVALIK ve mesai arkadaşlarının,Karabük Kırsalında yaptığı atılımların devam ettiğini söyleyen ilgili çevreler “Örneğin BAKKA Finansmanı ile LAVANTA KOKULU SAFRAN Projesi hayata geçirilecek..” bilgilerini veriyorlar ve “Bu proje cam teras çevrelerin de yoğunlaştırılarak,Bölge turizmine de katkı verilmesi cihetine gidilecek..” diyorlar.Lavanta Kokulu Safran projesinin,Beştepeler taraflarında ki aromatik bitkiler bahçesi ile entegre bir çalışma içerisine girerek Bölge turizmine çok ciddi destekler verecek bir proje olarak görülüyor ve gösteriliyor.

Karabük Tarım İl Müdürü Çetin AYVALIK ve çalışma arkadaşlarının Kırsal Kesimin sosyal ve ekonomik yaşamına destek olmak,üretim arttırmak amacı ile yaptıkları çalışmaların süreceğine dikkat çeken,ilgili kaynaklar “Burada çok önemli olan bir husus da,Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL’İN bu çalışmalara tam destek veriyor olması..” ifadelerini kullanıyorlar.

 

Yorumlar

  1. Ahmet S.

    Sayın valimiz ve tarım il müdürümüze hayırlı çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunarız.Özellikle şunu belirtmek isterim.Şehrimiz için büyük önem arzeden bu çalışmanın yapıldığı yerin tam ismi Kahyalar Çakıllar mahallesidir.Bütün halkımızı bu güzel ve tarihi çok eski köy ve mahallemizi ziyarete davet ediyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede gençlerle buluştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Eski Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İstanbul Ticaret Üniversitesinin düzenlediği “Bilim ve Teknoloji Konuşmaları-Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Bakış” programında gençlerle bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay, Büyükdede'nin hayatının hep mücadele ve koşturmakla geçtiğini, Türkiye'nin sanayisinde birçok kıymetli projenin öncüsü, destekleyicisi ve yürütücüsü olduğunu ifade etti.

Kuralay, Büyükdede'nin üniversitenin temelinde de büyük emeği bulunduğunu, ilmini teknolojiye dönüştüren nadide insanlar arasında olduğunu aktardı.

Büyükdede de dünyanın en büyük probleminin “çetin rekabet” olduğuna işaret ederek, “Büyük Türkiye endüstrisi olarak, rekabet içerisinde gündelik değişim teknolojilerini takip edemezsek ve kendimizi değiştiremezsek, bu rekabetin içerisinde yer alamayız ve bizi silerler.” ifadelerini kullandı.

– “Yazılım artık başlı başına bir dünya”

Haberleşme hızının ve teknolojinin bu kadar hızlı olmasıyla mühendislerin, işletmelerin dünyayla rekabet edebilir noktaya gelmelerinin kolaylaştığını kaydeden Büyükdede, şu değerlendirmede bulundu:

“Rekabet edilebilir, satılabilir, gerek ve yeter şartı sağlayan son ürün kraldır. İster buzdolabı ister otomobil yapın, ürettiğiniz ürünü rekabet edilebilir bir bedelden satamazsanız pazarda yoksunuz. Bu sebeple dünyayı teknolojik düzeyde tanımak ve rekabet edilebilir ürün üretmeniz gerekiyor. Ürünlerin niteliği, sizin piyasadaki değerinizi tayin ediyor. Dolayısıyla kullandığınız malzeme ve donanım da sizin kalitenizi belirliyor.”

Gençlerin rekabet edebilmek için en hızlı üretim teknikleriyle en büyük miktarda üretim yapabilme kabiliyetine sahip olması gerektiğine dikkati çeken Büyükdede, “Eğer hala eski tip tornalarda, eski tip kaynak tiplerinde üretim yaparsanız, yeni teknolojiyle üretim yapan firmalar sizin pazarınızı kapatacaktır. Gençlerin en hızlı üretim tekniklerini bilmek gibi bir mecburiyeti var.” vurgusunu yaptı.

Çin'in dünyada anormal derecede rekabet ettiğini belirten Büyükdede, ülkenin rekabet etmesini sağlayan şeyin, kullandığı üretim tekniklerinin çok hızlanmış olmasından kaynaklandığını kaydetti.

Büyükdede, gençlerin dünyanın farklı ülkelerindeki teknolojiye internetten birkaç dakikada ulaşabildiğini ve bunun onlar için bir avantaj olduğunu aktardı.

Yazılımın artık başlı başına bir dünya olduğunu ve yazılımdan önce algoritma konusunda çok önemli bir noktaya gelinmesi gerektiğini ifade eden Büyükdede, “Yapacağınız işi önce iyi tanımlamanız gerekiyor. Üniversitelerimiz ve gençlerimize artık ürün odaklı düşünmeyi öğretmemiz gerekiyor. Daha önce söylediğim gibi son ürünün bir kral olduğunu en baştan öğretmemiz gerekli. Her şeyi üretebilirsiniz ama çok pahalı ürettiyseniz ve rekabet edilebilir üretmediyseniz ürününüz boşa gider.” görüşlerini bildirdi.