Hatipoğlu Gölet’i İle Üreticinin Yüzü Gülüyor

Hatipoğlu Gölet’i İle Üreticinin Yüzü Gülüyor

Yayın: 14.09.2021 21:41
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Hatipoğlu Sulama Gölet’i yapımı sonrası sulu tarıma geçen Ovacık İlçesindeki üreticileri Karabük İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünün tohum ve teknik desteği ile her yıl silajlık mısır ve diğer ürünlerde üretimini artırmaya devam ediyor.

Ovacık Kaymakamı Osman KURT ve Karabük İl Tarım Ve Orman Müdürü Çetin AYVALIK silajlık mısırın paketleme sahası olan Kışla Köyünde çiftçiler ile bir araya geldiler. Karabük İl Tarım Ve Orman Müdürü Çetin AYVALIK çiftçiler ile yaptığı görüşme sonrası Silajlık mısır hasadının yapıldığı tarlalarda incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası AYVALIK; ” Çiftçilerimizin gayreti, bereketli topraklarımızın su ile buluşması, İl Müdürlüğümüz tohum ve teknik desteği ile bu yıl mısır silajı için güzel bir üretim sezonu oldu. Bu anlamda çiftçilerimiz tebrik ediyorum. Müdürlüğümüz olarak gerek silajlık mısır gerekse sulu tarım ile yapılabilecek her türlü tarımsal desteği vermeğe hazırız.’ Dedi.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mitsubishi Electric’ten klima kullanımı ve bakımı için öneriler

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.05.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Mitsubishi Electric Türkiye Teknik Departman Müdürü Erdinç Öntaş, evlerde iç hava koşullarının iyileştirilmesi için yaz sezonu öncesinde klima bakımı ve filtre temizliğinin yapılması gerektiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, özellikle bu yıl mevsim ortalamalarının üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle klimaların yoğun ve aktif bir şekilde kullanılmaya başlanacağı belirtildi.

Yüksek hava sıcaklıklarının hayatı zorlaştırdığı yaz aylarında yaşanılan mekanlarda konforlu ve ferah bir ortam sunan klimalarda, küresel ısınma ve enerji maliyetleri göz önüne alındığında, yüksek verimli ve tasarruflu kullanım imkanı sunan modellerin tercih edilmesi gerekiyor. Bakımlarını yaz dönemine bırakmadan bahar aylarında yaptıran klima kullanıcıları, yaz dönemi yoğunluklarından etkilenmeden periyodik bakımını tamamlayıp yaza konforlu bir şekilde girebiliyor.

Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, sıcak yaz aylarına girerken klimanın soğutma performansını ve filtreleme kalitesini artırmak, ortamın konforunu sürekli kılabilmek için yaz öncesi bakımın önemini vurguluyor. Klimalarda standart ve opsiyonel filtrelerin kontrolü ve gerekirse değişiminin zamanında yapılması, klima bakımında büyük önem taşıyor.

Yüksek enerji tasarrufu, iç hava kalitesi, sessizlik ve uzaktan yönetim gibi ileri teknolojik özelliklere sahip kaliteli klimaları ile müşteri memnuniyetini ileri seviyeye taşımayı amaçlayan Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, satış sonrasında da yüksek memnuniyete dayalı müşteri deneyimi yaratmayı amaçlıyor.

Türkiye'nin dört bir yanındaki 181 iş ortağından oluşan uzman bayi ve yetkili servislerini, satış öncesi ve satış sonrası hizmetlerine entegre eden şirket, “mükemmellik dengesi” kavramı olarak tanımladığı bu süreç ile en yüksek müşteri memnuniyetini hedefliyor. Mitsubishi Electric Klima Sistemleri'nin hizmetleri sayesinde kullanıcılar klimalarından olabilecek en yüksek verimi alabiliyor, tam performansla uzun yıllar faydalanabiliyor.

– Doğru kullanım da en az bakım kadar önemli

Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, verimliliği artırmak, enerji tüketimini azaltmak ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için klimaların periyodik bakımının yılda en az iki kez yaptırılması tavsiyesinde bulunuyor.

Konfor için üretilen klimayı soğutma modunda çalıştırırken gereğinden düşük sıcaklıklara ayarlamak veya yüksek üfleme hızını kullanmak, daha fazla enerji tüketimine neden oluyor. Bu nedenle Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, sıcak yaz günlerinde daha konforlu, sessiz bir ortam ve rahatsız etmeyecek bir hava akımı için klimaların uygun mod ve sıcaklık aralığı olan 23-26 derece aralığında çalıştırılmasını öneriyor.

Mitsubishi Electric klimalar, uzaktan kontrol özelliği sayesinde siz eve gelmeden önce mekanın istediğiniz serinliğe veya ısıya ulaşmasını sağlıyor. Uyurken vücut sıcaklığı 1-2 derece düştüğü için geceleri nem değerinin yükselmesi de bazen uykunun bölünmesine ve kalitesiz bir uykuya neden olabiliyor. Geceleri yatak odasında klima yardımıyla uygun oda sıcaklığı ve nem değerini sağlamak, uyku kalitesini artırmaya yardımcı oluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mitsubishi Electric Türkiye Teknik Departman Müdürü Erdinç Öntaş, klimaların bakım ile kontrolünün, verimlilik ve güvenlik açısından uzman ve sertifikalı yetkili bayi ve servisler tarafından yapılmasının önemine dikkati çekti.

Kullanıcıların satın aldıkları klimalarda kalitenin yanında, satın alma sonrası katma değerli hizmet ve uzatılmış garanti sürelerinin de giderek daha fazla önem kazandığını kaydeden Öntaş, “Bu noktada, geniş satış sonrası servis ağımız ve 'periyodik koruyucu bakım' hizmetimiz ile Mitsubishi Electric kullanıcılarına klimalarını uzun yıllar yüksek performansla kullanma güvencesi veriyoruz.

Bunun yanında, iklimlendirme sektöründe Türkiye'de bir ilke imza atarak tüm klimalarımızı 3 yıla ek 7 yıl ile 10 yıla uzatılmış ek garantiyle satışa sunuyor, Türkiye'de tüketicilere en uzun garanti süresini vadediyoruz. Evlerde iç hava koşullarının iyileştirilmesi için yaz sezonu öncesinde klima bakımı ve filtre temizliğinin önemini de tekrar hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.