Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 08.10.2021 20:31
Paylaş:
A+ A-

“Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” Projesi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

(Haber Merkezi)”Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” Karabük Proje toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Proje Koordinatörü Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk ATAY, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal ÜNGÖREN ve Şube Müdürü Muhammet Nuri ATASEVEN ile Karabük genelinde faaliyet gösteren Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin katılımıyla Karabük Öğretmenevi ve ASO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

2012 yılında Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ tarafından başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının koordinatörlüğünde Karabük’teki gençlerin okuyan, okuduğunu anlayan, Millî ve manevi değerlerini bilen ve sahip çıkan, Milletimizin alî hedefleri doğrultusunda geleceği imar edecek bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla başarılı bir şekilde devam eden “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesinin Karabük’teki uygulama esaslarının belirlendiği toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ “Öncelikle sözlerime 22. ve 23. Dönem Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı görevini üstlenen ve 2012 yılında Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesini hayata geçiren Sayın Sami GÜÇLÜ ‘ye ve İlimizde bu projenin koordinatörlüğünü yapan Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk ATAY kardeşime bu önemli projeyi Karabük’ümüzde başlatmak için verdiği destekten ötürü teşekkür ederek başlamak istiyorum. Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi ile ülkemizin yetiştirdiği çok büyük değerlerin eserlerini okuyarak, geleceğe ışık tutacak olan gençlerimizi aydınlatmak ve onlara bu imkânı sağlamak bizim için çok değerli. Öğrencilerimizin, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın kültürümüzü, geleneklerimizi bilmesi, öz benliğini tanıması, sahip çıkması kendini ifade edebilmesi, bizi herkese tanıtabilmesi, bu yeteneğe sahip olması ne kadar değerli, ne kadar önemli, ne kadar büyük bir iş… İnanıyorum ki müdürlüğümüzün devam eden “Karabük Okuyor”, ” Öğrenciler Yazarlarla Buluşuyor” projelerimize ilaveten Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi etkinlikleri İlimizin kitap okuma oranında büyük ivme kazandıracaktır. Birçok okulumuzda sağolsun idarecilerimiz, öğretmenlerimiz bu uğurda çalışmalar yapıyorlar. Okuma programlarımız, kitap sohbetlerimiz, söyleşilerimiz devam ediyor. Bu projeyle de inşallah bir birliktelik oluşturacağız ve çalışmalarımızı daha da ileriye götüreceğiz. Bu sevda memleket sevdasıdır. Gönül işidir. Kamil insan yetiştirme sevdasıdır, boynumuzun borcudur. Ben Selçuk hocama tekrar teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

İl Millî Eğitim Müdürünün konuşmasının ardından proje tanıtım filminin izlenmesi ve program Karabük Üniversitesi ile Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş bilirliğinde yürütülecek faaliyetin daha öncede projede görev almış Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk ATAY’ın proje ile ilgili bilgilendirme yapması ile devam etti. Karşılıklı soru ve görüşlerin alındığı bilgilendirme toplantısı iyi dilek ve temennilerle son buldu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çocuk yaşta başına geçtiği demir ocağında 50 yılı geride bıraktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – MELTEM YILMAZ KARAKURUM – Trabzonlu 67 yaşındaki keser ustası İsmail Dereli, çocuklukta öğrendiği demirciliği yarım asırdır sürdürüyor.

Sürmene-Köprübaşı kara yolu güzergahında 60 metrekarelik atölye kuran Dereli, körüklü ocağın karşısında ateş ve tokmakla demire şekil veriyor.

Çocuk yaşta öğrendiği demirciliği mesleğe dönüştüren ve ilçede “Keserci İsmail” olarak tanınan Dereli, 50 yıldır çekici elinden bırakmıyor. Haftanın belli günlerinde, bağ bahçe işlerinden vakit buldukça atölyesine gelen Demirci, hem bileme işleri hem de keser üretimi yapıyor.

– “Baba mesleğini sürdürüyorum”

Emekli olmasına rağmen hobi amacıyla çalışmayı sürdüren Dereli, AA muhabirine, işini severek yaptığını söyledi.

Dereli, ilkokul çağlarında mesleğe babasının yanında körük çekerek başladığını belirterek, çıraklık ve ustalık dönemiyle devam ettiğini anlattı.

Baba mesleğini sürdürdüğünü vurgulayan Dereli, “50 senenin üzerinde bu işi yapıyorum. Zor ve zahmetli iş ama ayrı da zevki var. Günde 5-6 tane yaparım. Her zaman el sanatına ilgi vardır.” diye konuştu.

– “Çoluk çocuğumun ekmeğini bu işten temin ettim”

Yol üzerindeki atölyesinin görenlerin ilgisini çektiğini aktaran Dereli, “Gelip bakan çok insan oluyor. Çoluk çocuğumun ekmeğini bu işten temin ettim.” ifadesini kullandı.

İlçede yaşayan Recep Atalı da İsmail Dereli'nin yıllardır ilçenin keser ihtiyacını karşıladığını söyleyerek, “Zanaatını çok güzel yapıyor.” dedi.