Photo Safari Etkinliğinde Safranbolu’yu Fotoğrafladılar

Photo Safari Etkinliğinde Safranbolu’yu Fotoğrafladılar

Yayın: 12.10.2021 21:58 |Güncelleme: 13.10.2021 08:50
Paylaş:
A+ A-

(İHA) – UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki tarihi, kültürel ve doğal alanların tanıtımı amacıyla düzenlenen ‘UNESCO Photo Safari’nin ikinci etabına katılan fotoğraf tutkunları, Safranbolu’da bulunan tarihi yapılarını ve güzelliklerini fotoğraf karelerine taşıdı.
Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın desteği, Türkiye Tanıtma Platformu, Türkiye Otelciler Federasyonu, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlikte yaklaşık 60 fotoğrafçı yarıştı. Sabah saatlerinde safran tarlasında bir araya gelen katılımcılar safran çiçeklerini, daha sonra İncekaya su kemerini fotoğrafladıktan sonra Safranbolu’ya hakim bir tepe olan Hıdırlık seyir terasından şehri fotoğrafladı. Yarışmacılar daha sonra tarihi Safranbolu evleri ve sokaklar ile camilerin fotoğraflarını çekti.

UNESCO Foto Safari Türkiye’deki 17 unsuru kapsayan bir fotoğraf yarışması olduğunu ifade eden Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman, “Amacımız, UNESCO’nun değerlerini, Türk halkına, Türk turizmine ve yabacılara yönelik tanıtımını yapmak. Bu sene turumuza Türk, Rus ve Ukraynalı sanatçılar katılıyor. Yarışmalarımız herkese açık. Cep telefonu ile bile katılabiliyorsunuz. Profesyonel, amatör biz bunların tamamına fotoğraf sevdaları diyoruz. İlk turumuzu Kapadokya’da yapmıştık. Şimdi ikinci turumuz olan Safranbolu’dayız” dedi.
Yarışmaların tamamının para ödüllü olduğunu da kaydeden Karaduman, “Birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 3 bin TL ödül veriyoruz. Projemizi Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) destekleri ile gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki senelerde bu olayı tamamen Avrupa pazarına açacağız. Yurtdışındaki misafirlerimiz hem fotoğraf çekecekler, hem de tarihi, unsularımızı tanıtacağız” ifadelerine yer verdi.
(YE-ÖZ-Y)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Yayın: 03.05.2024 13:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.