“CHP İl Başkanına Katılıyorum, Heykeller Dikilmeli”

“CHP İl Başkanına Katılıyorum, Heykeller Dikilmeli”

Yayın: 20.04.2016 10:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün bilinen siması Hacı Nazım Çapraz,CHP İl başkanı Av.Erdoğan Dinçel’in,Kent meydanına Atatürk köşesi yapılması ile ilgili yaptığı açıklamaları haklı bulduğunu ve mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Sanayici işadamı Hacı Nazım Çapraz,Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Av.Erdoğan Dinçel ile belediye başkanı Rafet Vergili arasında yaşanan heykel açıklamalarında Dinçel’in konu üzerinde ki hassasiyetini haklı bulduğunu bildirerek,” Karabük’ün kurulmasında emekleri geçen başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk heykeli ile birlikte İsmet Paşa,Mareşal Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir heykel kombinasyonunun kent meydanında mutlaka yer almasını ve bunu da Karabük belediyesinin yapması gerektiğini söyledi.

Diğer yandan, Kent meydanının proje aşamasında belediye başkanı Rafet Vergili’nin de çok modern bir Atatürk köşesi yapma düşüncesi olduğu bilinirken,Vergili’nin daha sonra ki aşamada bu projeden neden vazgeçtiği de gelen sorular arasında yer alıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yaşar: “Bizim Adayımız Seçimi Kaybetseydi Gereğini Yapardık”

Yayın: 30.04.2024 15:37
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, 31 Mart Yerel seçimlerini değerlendirdi.  Karabük’te seçimi kazanmak için çok çaba harcadıklarını ifade eden Yaşar, üstü kapalı olarak geçmişte partide görev yapan eski yöneticileri eleştirdi. Toplantıda Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İl Başkanı Yaşar, Bayram Karadağ’ın kendi adayları olup olmadığı şeklindeki soruya, “Bizim adayımız Karadağ değildi.  Eğer Bizim gösterdiğimiz aday gösterilip seçimi  kazanamasaydı bizler gereğini yapardık”  diye cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Yaşar 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerini değerlendirdiği basın toplantısında çarpıcı ve bir o kadar da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Parti İl binasında Parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, açıklamasında partinin geçmiş yöneticilerini eleştirdi.   İl Başkanı seçildiğinde beyaz bir sayfa açtığını ve bu sayfanın kirlenmemesi için elinden geleni yaptığını, ancak şahsi çıkarlar ve kirli siyaset sonrasında  lekelendiğini  ifade eden Yaşar;  31 Mart seçimleri öncesinde aday belirlemedeki sürece değinirken,  Karabük Belediye başkanlığı için Bayram Karadağ’ı9n kendi adayları olmadığını söyledi.  Adaylarını belirlediklerini ve Genel Merkezin Karadağ isminde karar kıldığını ifade eden İl Başkanı Yaşar, “Eğer Bizim gösterdiğimiz aday gösterilip seçimi  kazanamasaydı bizler gereğini yapardık” dedi.

İl Başkanı Yaşar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biliyorsunuzbundan1 ay önce yerel yönetim seçimlerini yaptık. O zamandan bugüne kadar sizlerle bu şekilde bir araya gelememiştik.

Bugün burada seçimleri, öncesini ve sonrasını yaşadıklarımızı ve önümüzdeki dönemi değerlendirmek istiyorum. Evet, seçimlerden partimiz olarak Türkiye genelinde başarı elde edimli.;409 belediyeyi, yani toplam Türkiye nüfusunun üçte ikisini ekonomik faaliyetin dörtte üçünün yönetileceği bir kazanım sağlanarak, Türkiye haritasının büyük bir bölümü kırmızıya boyanmıştır. Bu sonuçlar bizleri büyük bir mutluluğa erdirmiştir. Genel başkanımız Sn. Özgür Özel nezdinde tüm partililerimizi ve kazanan başkanlarımızı, kutluyor ve başarılar diliyorum. Emek harcayan fakat kazanamayan partililerimize de verdikleri emek ve mücadele için teşekkür ediyorum.

Karabük’ümüz de belediye başkanlığı ve il genel meclisi bağlamında Safranbolu ilçemiz dışında kazanım sağlayamadık. Öncelikli olarak kazanmak için çaba sarf eden tüm örgütümüze saygılarımı sunuyorum. Safranbolu ilçemizde partimize duydukları güven ve inançtan dolayı şükranlarımı arz ediyorum.

Safranbolu belediyemizde daha önceki dönemden gelen sosyal belediyecilik, çalışma ve hizmet performansı bu seçimlerde net bir şekilde kendisini göstermiştir.

Bu başarıdan ötürü başta belediye başkanımız Sn. Elif Köse olmak üzere  Safranbolu kadın ve gençlik kollarımıza, üyelerimize ve katkı sağlayanlara ayrıca tüm Safranbolu halkına teşekkür ediyoruz.

Seçimlerde merkez ilçemiz başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de kazanmak için çok çaba harcandı.

merkez ilçemizde çok çaba gösterilmesine; bizlerin daha önce belirtmesine rağmen genel merkezimizin göstermiş olduğu aday arkadaşımızla meydanlara çıktık. Olmadı. merkez ilçe örgütümüz ve adayımız büyük çabalar harcadı ev, ev, gece gündüz sahalarda olmuştuk. Burada çok büyük umutlarla seçime girdik ; kazanamadık. Sonrası yapılan araştırmalarda mahallecilik, kişisel menfaatler , çıkarlar ve zayıf particilik nedenlerinden dolayı, çok kimsenin temiz ve dürüst diye adlandırdığı adayımızla maalesef beklediğimiz başarıyı elde edemedik. Büyük hüsran yaşadık. Keza Ovacık ve Eflani  ilçelerimiz de de aynı sonuçla karşılaştık. Arkadaşlar, seçimler geride kaldı ancak seçimler öncesinden başlamak üzere ve yine seçimlerden bu yana yönetim ve yöneticilerimiz hakkında basın ve sosyal medya aracılığıyla haklı veya haksız eleştiriler yapılmaktadır. Bizler bunların tamamını görmekte ancak sabır ve hoşgörü ile karşılamaktayız.

Merkezde büyük bir başarı elde edebilirdik. Bizler genel merkezimizin vermiş olduğu karara saygı duymak zorundaydık ve duyduk.

Ben İl Başkanı seçildiğim zaman beyaz bir sayfa açtığımı ve bu sayfanın kirlenmemesi için her şeyi yapabileceğimi belirtmiştim. Ancak bu sayfa şahsi çıkarlar ,kirli siyaset. Partimiz ve bölge menfaatlerinden çok kişisel menfaatlerin ön plana çıkartılması neticesinde daha ilk günden ve sonrasın da sürekli lekelendi. ben bu sayfayı yırtıyorum. yapılan bu seçimleri partimiz açısından Karabük için milat olmasını diliyor, genel başkanımız sn. Özgür önderliğinde ve partimiz ilkeleri doğrultusunda yeni bir sayfa açmak istiyorum.

Arkadaşlar kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Ben burada genel başkanımız Sn Özgür Özel’i temsil ediyorum. Şu an itibariyle ulu önderimiz ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ve daha sonraki genel başkanlarımızın ve şimdiki genel’ başkanımız sn .Özgür Özel’i Karabük’teki, koltuğunda oturan Seçimle  gelen başkanıyım. Dediğim gibi bizi sevmeyebilir, yetersiz bulabilirsiniz. Ama sizlere karşı önyargısı olmayan ,saygı ve hoşgörüyü ön planda tutan yönetim anlayışına saygısızlık hoş değildir. Dün olduğu gibi günde, yarın da bu koltuklara oturan her başkana saygılı olunması gerekmektedir. Partililerimizin sayesinde oturmuşlar, oturmakta ve oturacaklardır. Fakat aile içi problemlerimizin çözümlerini başka mecralarda aramak disiplinsizliktir bu da yapılan en büyük yanlıştır. Seçimler yapılmadan öncesi bizleri görevden aldınız.yerel medya Ortamında tartışılmasına müsaade ettiniz. neden?

Çünkü kazanamamız üzerine algı oluşturdunuz. Sizler nasıl partilisiniz. Dayattırıyosunuz sonrasında da timsah göz yaşlarını seçimden önce dökmeye başlıyorsunuz. Bakın; bizler bu tür siyasete çekilmek istensek te, yapmayacağız. Bu böyle biline. Zamanı geldiğinde ne gerekiyorsa o yapılır.

Bizler tüm anlattığım konularla ilgili, geniş katılımlı ilçe ve il danışma kurulu toplantılarımızı en kısa sürede raporluyoruz. Genel merkezimizden gelen talimat doğrultusunda raporlanıp yine genel merkeze göndereceğiz.

Daha sonrada genel başkanımız Sn. Özgür Özel önderliğin de iktidar yolculuğumuza güvenli bir şekilde devam edeceğiz.”(Halil Kızılyer)