“Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” etkinliği düzenlendi

“Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” etkinliği düzenlendi

Yayın: 16.05.2022 12:25
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana’ projesi bünyesinde düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda düzenlenen etkinlikte sosyal medya bağımlılığına dikkat çekilerek gençlerin meydanlara çekilmesi amaçlanıyor. Stantlarda düzenlenen zeka oyunları, masa tenisi, voleybol, futbol, boks, dart, basketbol, halk oyunları, jimnastik, golf, müzik gibi çeşitli etkinlikler büyük ilgi gördü. Bu projede gençler cep telefonlarını bir kenara bırakarak Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikte yer aldılar.
Etkinliğe Karabük Valisi Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, şube müdürleri, gençler ve vatandaşlar katıldı. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Refah bölgesine kara saldırısı başladı

Yayın: 07.05.2024 15:39
Paylaş:
A+ A-

İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlattı

İsrail ordusu, Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Gazze’nin Mısır’a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, 162’nci Tümen ve 401’inci Zırhlı Tugay’ın Refah’ın doğusundaki ordu birliklerine destek verdiği saldırılarda, Gazze’nin Mısır’a açılan Refah Sınır Kapısı’nda kontrolün ele geçirildiği belirtildi.

Mısır’a yaklaşık 3,5 km uzaklıktaki kapının Filistin tarafında tam kontrolün sağlandığı belirtilen açıklamada, saldırıda 20 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı’na yakın bazı binaları roketlerle hedef aldığı aktarılmış, Refah Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’na yakın bölgelere top atışları yaptığı kaydedilmişti.

Hamas’a yakınlığıyla bilinen El-Aksa TV, İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafına yoğun atışlar yaptığını belirtmişti.

Görgü tanıkları da İsrail savaş uçaklarının Refah Sınır Kapısı’na yakın bölgelere saldırılar düzenlediğini ifade etmişti.

Hamas ateşkes önerisine onay vermişti

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır’a, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti.

Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen “ateşkes önerilerine” onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı almıştı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti.

İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, Refah’ın doğusunda boşaltılması istenen bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyor.

İsrail ordusunun yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah’a karadan da saldırı başlatacağı endişesiyle bölgenin doğusunda zorunlu göç başladı.

Gazze’nin Refah Sınır Kapısı, insani yardımların girişinde ana geçiş noktası ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin yurt dışına seyahat etmek için kullandıkları tek geçiş noktası niteliği taşıyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 735 Filistinli öldürüldü, 78 bin 108 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusunun saldırı düzenlediği Refah Sınır Kapısı’nda yardım girişi durduruldu

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın Medya Direktörü Vail Ebu Muhsin AA’ya açıklamada bulundu.

Ebu Muhsin, İsrail askeri araçlarının bölgeye ulaşması ile eşzamanlı olarak Refah Sınır Kapısı’nda sefer hareketliliği ve insani yardım geçişlerinin tamamen durdurulduğunu belirtti.

Kassam Tugayları, Refah Sınır Kapısı’nın doğusundaki İsrail askerlerini hedef aldı

Kassam Tugayları, İsrail ordusunun Refah kentine kara saldırısı başlatarak Gazze’nin Mısır’a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kassam Tugayları, Refah Sınır Kapısının doğusuna giren düşman (İsrail) kuvvetlerine ağır kalibreli havan toplarıyla saldırıyor.” ifadesine yer verildi.

İsrail ordusu, abluka ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nin Refah kentine yönelik kara saldırısı sonrası, kentin doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşatmaları uyarısında bulundu.

İsrail ordusunun Refah’ta sivillere ait evleri bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli öldü

İsrail savaş uçakları ve topçu birliklerinin, uluslararası uyarılara rağmen, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah kentindeki evleri bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli öldü.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının havadan bombaladığı, topçu birliklerinin de karadan top atışları gerçekleştirdiği Refah’ta, evleri saldırılara hedef olan çok sayıda sivil öldü veya yaralandı.

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, Sivil savunma ekiplerinin, İsrail’in bombaladığı evlerin enkazından çok sayıda Filistinlinin cansız bedenini çıkardığı, çok sayıda kişiyi de yaralı bir şekilde kurtarmayı başardığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail savaş uçaklarının saldırılarında Ebu Amra, eş-Şimali, el-Hıms ve Abdulal ailelerine ait evlerin bombalandığı kaydedildi.

Gazze’deki hükümet: İsrail Refah Sınır Kapısı’nı kapatarak Gazze’deki insani durumu daha da kötüleştiriyor

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Refah kentine kara saldırısı başlatarak Gazze’nin Mısır’a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

“İsrail ordusunun, Filistin halkına karşı soykırım savaşının bir devamı olarak, Gazze’deki insani durumu iki kat kötüleştirme kararı aldığı” belirtilen açıklamada, İsrail’in bunu, daha çok kadın ve çocuk öldürerek, insani yardımların girişini engelleyerek, Refah ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapılarını kapatarak, hastaneleri devre dışı bırakarak ve binlerce insanın sığındığı okulları hedef alarak yaptığı kaydedildi.

Refah kentinin doğusundaki durumun, “gerçek bir insani felaket” olarak tanımlandığı açıklamada, felaketin sadece Refah’ta değil Gazze Şeridi’nin tüm kentlerinde yaşandığına dikkat çekildi.

BM: Refah Sınır Kapısı iki yönlü olarak geçişlere ve ürün girişine kapatıldı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke,  BM Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

“Refah Sınır Kapısı şu anda İsrail ordusunun kontrolünde ve iki yönlü olarak geçişlere ve ürün girişlerine kapatıldı.” ifadelerini kullanan Laerke, şu anda BM’nin Refah Sınır Kapısı’nda fiziki bir varlığının bulunmadığını ifade etti.

Laerke, Kerem Ebu Salim (Şalom) Sınır Kapısı’ndan da geçiş yapılmadığını belirterek, “Bu, şu anda Gazze’ye yardım ulaştıran iki ana arterin kapalı olduğu anlamına geliyor.” dedi.

İsrail ordusunun, Refah Sınır Kapısı’nın kapatılması ile Refah’a yönelik kara saldırısının siviller ve Gazze Şeridi’ndeki insani operasyonlar için ne anlama geldiğine ilişkin tüm uyarıları görmezden geldiğini vurgulayan Laerke, Gazze Şeridi’ne yakıt girişi olmadığından araçlar, iletişim ekipmanları ve jeneratörlerin tehlike altında olduğunu belirtti. (AA)