İÇERDE Mİ? DIŞARDA MI?

İÇERDE Mİ? DIŞARDA MI?

Yayın: 23.05.2022 15:41
Paylaş:
A+ A-

Yıllarca okudum üniversitede. Pek tabi derslerin ezici yoğunluğundan vakit bularak başka hobilerde edinmişizdir. Yoksa geçmiyor zaman fakültede. Yüksek öğretim serüvenim boyunca farklı alanlarda kendime aktiviteler bulabildim.

Belki, radyo en ön plana çıkalı. Bu aktivitelerin çoğunun mutfağında bizzat severek bulundum. Eğitim Fakültesi bilgisayar laboratuvarlarında da öğrenci asistanı olarak çalışmak da güzeldi, çok şeyi uygulayarak öğrenmek imkânı yakaladım. Yazmak konusu da böyle. Üniversite bitmeden de yazmaya başlamıştım zaten.

İçimde kalan birkaç konu olmadı değil. O zamanda bunları düşünebilecek olgunlukta değildim belki. Bir tanesi: Müzik. ODTÜ’de 90’lı yılların ikinci yarısında Hazırlık Binası’ndan Eğitim Fakültesine inerken hazırlığa yakın olan yamaçta bir kulübeye benzeyen prefabrik bir yapı vardı. Oldukça küçük olan bu kapalı platformda ne yapılıyor olduğuna, inanın bir süre, mantığımı kullanarak ulaşamadım. Bölüme gide-gele,içerden gelen tıngırtı tarzı seslerle orda ne yapılıyor olduğu kendini ele verdi. Orda müzik yapılıyordu. En azından içerde bir bateri set olarak vardı ve orda müzik yapanlar, acayip eğleniyorlardı. En azından bana o zaman öyle geliyordu.

Müzik tutkumu geliştirebileceğim bir başka platform da Ankara’da, bir müzik kaydı yapılan stüdyoda işin inceliklerini öğrenmekti. Bu kuvvetli isteğimi; kaldığım yere yakın bir stüdyoya giderek dillendirmek istedim. Hem yurda yakındı hem de iyi işler yaptıklarını biliyordum. Amma ve lakin, mekân sahibinin bir sorusuyla tüm umutlarım alt üst olmuştu: “Bir enstrüman çalıyor musun?” Flüt çalıyorum da diyemezdim. İşte o bayağı bir sebeple o kapı da yüzüme kapanmış oldu. Bir adam, üstelik, istekli ve meraklı bir adam en azından denenmeliydi. Branşımın “Bilişim” ya da bilgisayarla ilgili bir bölüm olduğunu söylemiş miydim inanın şimdi hatırlamıyorum bile. Aslında, müzik; kulağı olan herkesin biraz da teknoloji bilgisiyle çok rahat yapabilecek güzel bir hobiydi.

Dublaj konusuna, burada değinip sizi sıkmak da istemiyorum. Bu alan da bende merak uyandırdı ama yapmak ve uğraşmak hele de öğrenmek için hiçbir teşebbüsüm olamadı maalesef.

“Ne içindeyim zamanın/Ne de büsbütün dışında/Yekpâre, geniş bir ânın/Parçalanmaz akışında.” demişti Tanpınar zamanında.

Ben de zamanında, bu yapamadığım hobilerimin dışında değil de içerisinde yer alabilseydim belki daha ince ruhlu bir sanatinsanı olabilirdim, değil mi?

Netice itibariyle, hayat ya da her şey bitmiş değil! O kapıdan girmeye cesaret etmek lazım. Kim demiş bilmiyorum ama; “Bir kapı kapanırsa, bin kapı açılır.”

Kapılar bile bazen içeri,bazen dedışarıaçılıyor. Tercih sizindir…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknopark İstanbul firmaları geleceğin endüstriyel çözümleri fuarına katıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUkl (AA) – Teknopark İstanbul firmaları, geleceğin endüstriyel çözümlerini Hannover Messe 2024 Fuarı'nda sergiledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknopark İstanbul, çatısı altında faaliyet gösteren 4 firmayla birlikte enerji ve teknoloji odaklı girişimlerin ön plana çıktığı, bu yıl “endüstriyel dönüşüm” temasıyla gerçekleştirilen ve alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Hannover Messe 2024 Fuarı'na katıldı.

Şirketin paydaşı İstanbul Ticaret Odası'nın davetlisi olarak Türkiye pavyonunda yer alan AR-GE firmaları Cloudpeer Global Teknoloji, İnasoft Yazılım Mühendislik Elektronik Otomasyon Bilişim Sistemleri, Onlab Elektrik Elektronik Bilişim Sanayi ve Ticaret ile Move On Teknoloji, geliştirdikleri çözümleri tanıtma fırsatı buldu.

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Burak Kesik ve Teknopark İstanbul ekibi de fuarda yer aldı.

Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Yasemin Özak Coşkun, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve beraberindeki İTO Heyeti, şirketin standını ziyaret ederek firmaların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Almanya'da 22-26 Nisan'da arasında düzenlenen fuara, “yeşil bir gelecek için” çözümlerini sunmak üzere endüstride inovatif, sürdürülebilir ve dijital dönüşüme öncülük eden 4 binden fazla şirket katıldı.

Fuarın bu yıl öne çıkan endüstri trendleri yapay zeka, karbon-nötr üretim, enerji sistemleri, Endüstri 4.0 ve Üretim-X ile hidrojen ve yakıt hücreleri oldu.