Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
30 Mayıs, 2022 17:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı başvuruları yarın sona eriyor

blank  Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak amacıyla ülkenin farklı illerinde kurulan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamına bu yıl Karabük de dahil edildi. 4,5,8 ve 9. Sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin başvuru yapabileceği uygulama toplam 42 ilde gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu bilgiler verdi; “Deneyap Teknoloji Atölyeleri ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli gençlerin tespit edilmesi, gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımının ortak çalışması sonucu gençlik merkezlerinde kurulmaya başlanmıştır. blankProje kapsamında bilim ve mühendislik alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetişmesi için gelecek yüzyılın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak proje tabanlı ve günlük yaşam problemlerini ele alan kapsamlı ve yenilikçi bir eğitim modeli esas alınmaktadır. Gençlerimize ‘Tasarım ve Üretim’, ‘Robotik ve Kodlama’, ‘Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti’, ‘Yazılım Teknolojileri ve Mobil Uygulama’, ‘Siber Güvenlik’, ‘Enerji Teknolojileri’, ‘Havacılık ve Uzay Teknolojileri’, ‘Yapay Zekâ’, ‘Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi’, ‘İleri Robotik’ başlıklarında 36 ay teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. blankEğitimler, ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8,9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. İlimizde Karabük Gençlik Merkezinde Deneyap Teknoloji Atölyesine öğrenci alımı için 31 Mayıs 2022 tarihine kadar  www.deneyapturkiye.org internet adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.”
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 19:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kayıp kadın ormanlık alanda bulundu

Bolu’nun Seben ilçesinde sabah saatlerinde kaybolan bir bayan, konutunun yaklaşık 5 kilometre uzağındaki ormanlık alanda sağ olarak bulundu. Sıhhat takımları tarafından birinci müdahalesi yapılan bayan hastaneye kaldırıldı.
Olay, Seben ilçesine bağlı Gerenözü köyü yaylasında meydana geldi. Sabah saatlerinde eşiyle yaşadığı yayladan kaybolan Nilgün Ö.’den (60) haber alamayan eşi Cevdet Ö., durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye ve Bolu Arama Kurtarma Grubu (BAKE) sevk edildi.
Ekiplerin ormanlık alanda yürüttüğü arama çalışmaları sonucunda, Nilgün Ö. konutuna yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, bitkin halde bulundu. Sıhhat gruplarının olay yerinde yaptığı birinci müdahalenin akabinde ambulansla hastaneye kaldırılan bayanın sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.