Safranbolu’da dolu dolu bir tatil geçti

Safranbolu’da dolu dolu bir tatil geçti

Yayın: 18.07.2022 17:17
Paylaş:
A+ A-

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğinde konaklayarak “zamanda yolculuk” yapmak isteyenlerin tercih ettiği Safranbolu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.
18, 19 ve 20. yüzyıl başlarında inşa edilen, 3 katlı 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanarak estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel evlerin yer aldığı Safranbolu’ya gelen yaklaşık 200 bin turist, otel ve pansiyonların tamamını doldurdu.
Dünyanın “en iyi korunan ilk 20 kenti” arasında yer alan tarihi ilçeye gelen misafirler, Arnavut kaldırımlı sokakları, müzeleri ve tarihi konakları gezdi. Kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri de tadan tatilciler, lokum ve hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yaptı.
Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, 9 günlük bayram tatilinde Safranbolu’nun ilgi odağı olduğunu söyledi.
Bayramı dolu dolu geçirdiklerini anlatan Türköz, “Misafirlerimiz tarihi konaklarımızda ve otellerimizde kaldılar. Tarihi sokaklarımızda o kültürel zenginliği, o dokuyu hissettiler, gezdiler. Cinci Hanı’ndan hamamına, Kaymakamlar Gezi Evimizden Kent Tarihi Müzemize, Çikolata Müzemizden Kahve Müzemize kadar bütün gezilebilecek alanları vatandaşlarımız gezdiler, gördüler, kendilerine güzel hikayeler çıkarttılar. Safranbolu’da dolu dolu bir tatil geçti.” dedi.
– “Oldukça yoğun ve cazibeli”
Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder ise her bayram olduğu gibi yine bu bayramda Safranbolu’nun yoğun bir misafir ağırladığını ifade etti.
Esnafın yüzünün güldüğüne dikkati çeken Ergüder, şunları söyledi:
“Yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiğini düşünüyoruz. Bu da Safranbolu nüfusunun 4 katı demektir. Her zaman olduğu gibi yine Safranbolu’muz ziyaretçi bakımından oldukça yoğun ve cazibeli olmayı sürdürüyor.”(A.A)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta dere ıslahı sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta dere ıslah çalışması sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi.

Zonguldak-Ankara kara yolu 6. kilometresi Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında bir ağacı kesti.

Bu sırada yoldan geçen mahalle sakini Engin Zaman, porsuk ağacının kesildiğini görünce Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Bölgede yaptıkları incelemede kesilen ağacın 1183 yaşındaki porsuk olduğunu tespit eden ekipler, konuya ilişkin tutanak tuttu.

Zaman, gazetecilere, evine giderken iş makinesinin çalıştığını fark ettiğini ve merak edip bölgeye geldiğini anlattı.

Ağacı kestiklerini görünce müdahale ettiğini aktaran Zaman, porsuk ağaçlarının normalde 750 ila 1000 rakımda yaşadığını ancak kesilen ağacın bu alçak rakımda yetişmesinin onu ilginç yaptığını söyledi.

Bölgenin ve porsuk ağaçlarının korunması için daha önce ilgili tüm kurumlara dilekçeler yazdığını belirten Zaman, ekiplerin olay yerine gelip tutanak tuttuklarını kaydetti.