Başkan Çaylı’dan bisiklet yarışlarına davet

Başkan Çaylı’dan bisiklet yarışlarına davet

Yayın: 15.08.2022 15:33
Paylaş:
A+ A-

 

Türkiye’nin en iyi dağ bisiklet parkurlarından birine sahip olan Yenice, bisikletçilerin muhteşem performansına Yenice Belediyesi ana sponsorluğunda her yıl ev sahipliği yapıyor.

Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından her yıl Yenice’de düzenli olarak yapılan Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışlarının 12’ncisi 21 Ağustos 2022 Pazar günü Ihlamur Teras ve Yazıköy güzergahları arasında yapılacak. Yarışmaya katılacak sporcular, yarış güzergahında bir gün önceden antrenman yapacaklar.

Her yıl yapılan yarışlara Yenice Belediyesi’nin ana sponsor olduğunu söyleyen Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı,” İlçemizin tanıtımına çok büyük katkı veren bisiklet yarışları, bizim dönemimizde geleneksel bir hal almıştır. Geleneksel hale getirdiğimiz bisiklet yarışlarının bu yıl 12’ncisini yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarından sonra devamı olan ülkedeki ikinci yarış Yenice’de yapılmaktadır. Uluslararası düzeyde olacak yarışlarda çok sayıda yabancı uyruklu yarışmacıyı da her yıl Yenice’de konuk etmekten de mutluluk duyuyoruz . Yenice Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımı için üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonda emeği olan başta Bisiklet Federasyonu eski Başkanı Ünal Tolun ağabey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Tüm bisiklet severleri, Yenice halkımızı Pazar günü saat 09.00-15.30 saatleri arasında Ihlamur Teras-Yazıköy güzergahlarında yapılacak yarışlara davet ediyoruz.”dedi.(Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.