Safranbolu Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Safranbolu Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Yayın: 25.08.2022 09:56
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında iki ay önce başlatılan 2. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye şantiyesinde düzenlenen törende, Belediye Başkanı Elif Köse ve Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer, sözleşmeyi imzaladı.

Törende konuşan Köse, “Personel Limited Şirketi’nde çalışan 380 işçiyi kapsayan sözleşmenin yaklaşık yüzde 79 zamla sonuçlandığını söyledi.

Sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Köse, belediyede en düşük işçi maaşının 7 bin 400 lira olduğunu kaydetti.

Tarık Düzyer ise sözleşmenin mutlu bir sonla sonuçlanmasından dolayı başta Köse olmak üzere belediye yetkililerine teşekkür etti.

İşçiler ise sözleşmeyi davul ve zurna eşliğinde eğlenerek kutladı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabatlı öğrenciler Gazze için mektup yazdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 13.05.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Boyabat ilçesinde Cengiz Topel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri Gazze'de yaşanan zulmün sona ermesi için yazdıkları mektupları Birleşmiş Milletler'e (BM) gönderdi.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, Cengiz Topel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Gazze halkının sesini duyurmak adına Okul Müdürü İsmail Sancak'ın yaptığı çağrı üzerine mektup yazdı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve yaşanan insanlık dışı olaylara karşı duygularını İngilizce ve Türkçe kaleme alan ve saldırıların bitmesini isteyen öğrenciler mektuplarını BM'ye gönderdi.

Projeye destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da mektupların postaya verilmesine iştirak ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Özkan, “Bu anlamlı etkinliği planlayan okul yönetimine ve içtenlikle mektuplarını yazarak insanlığa karşı önemli bir görevi ifa etmiş olan öğrencilere teşekkür ediyorum. Proje sayesinde öğrenciler, Gazze halkının yaşadıklarını unutmamış, onlara sahip çıkmış, çevresine, şehrine, ülkesine ve hatta tüm dünyaya yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalınmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatmışlardır. Zulmün ve işgalin son bulduğu günleri görmek umuduyla tekrardan okul yönetimi ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.