GSB projesi kapmasında 209 öğrenci Karabük’e geldi

GSB projesi kapmasında 209 öğrenci Karabük’e geldi

Yayın: 26.08.2022 15:01
Paylaş:
A+ A-

Gençlik ve Spor Bakanlığının (GSB), gençlerin GSB yurtlarında ücretsiz konaklamasına imkan sağlayan “Seyahatsever” projesi kapsamında Karabük’e gelen gençler, tarihi ve turistik yerleri geziyor.
Bu yıl yaz tatilini seyahat ederek geçirmek isteyen 18-30 yaş arası gençler için uygulamaya konulan GSB yurtlarında ücretsiz konaklama imkanından 5 haftada Karabük’te 209 öğrenci yararlandı.
Karabük’e gelen gençler ise özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini geziyor.
Tarihi çarşı ve İncekaya Kanyonu üzerine yapılan cam seyir terasını ziyaret edenler, yöresel ürünler satın alıyor, gittikleri yerlerde fotoğraf çektirerek gezilerini ölümsüzleştiriyor.

Karabük Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Güven, uygulamanın gençlerin farklı illeri gezmelerine olanak sağladığına dikkati çekti.
Güven, Safranbolu’ya en yakın yurt olması dolayısıyla İsmail Necati Efendi Yurdu’nda gençlere hizmet verildiğini belirterek, “Gençler Karabük’ü, Safranbolu’yu, Yenice’yi, Ovacık’ı, Eflani’yi görüp konaklama imkanına sahip. Şu ana kadar uygulamadan 209 gencimiz yararlandı. Biz yerelde ‘Gençlere değer, her şeye değer’ sloganını kullanıyoruz. Projeyle gençlerimiz farklı illerdeki güzellikleri görüyor.” diye konuştu.(A.A)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı.

Kapullu Küpler-5000 Evler arası bağlantı yolunda, V.A. yönetimindeki 74 AAF 209 plakalı otomobil ile İ.T. idaresindeki 78 AE 863 plakalı otomobil çarpıştı.

Kazada sürücülerden V.A. ve yanındaki M.K. ile diğer otomobildeki yolcular T.T. ve F.T. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yapılan kontrollerde sürücülerden V.A'nın 257 promil alkollü olduğu tespit edildi.