Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
28 Ağustos, 2022 15:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sergi 5 Eylül’e kadar açık kalacak

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatınca (TÜRKSOY) bu yıl 22'ncisi düzenlenen Ressamlar Buluşması kapsamında Karabük'ün Safranbolu ilçesinde sergi açıldı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi evleriyle ünlü ilçede belediye ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Türki Cumhuriyetlerden 23 ressam çalışma yaptı. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde açılan sergide, ressamlar Safranbolu'nun güzelliklerini tuvallerine yansıttı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu'nun kültür ve sanat şehri olduğunu söyledi. Çeşitli ülkelerden gelen ressamların, Safranbolu'nun güzelliklerini eserlerine yansıttığını belirten Köse, "Ressamlarımız 10 gün boyunca Safranbolu'nun çeşitli yerlerinde Safranbolu'yu kendi tarzlarında ve kendi tekniklerinde resmettiler. Çok güzel resimler ortaya çıktı. Bu buluşmalar sadece Safranbolu'yu resmetmek için değil Safranbolu'yu farklı ülkelerdeki insanların tanıması, onların dikkatini çekmesi anlamında da çok kıymetli." dedi. Köse, etkinliği katılan ressamların, ülkelerine gittiklerinde Safranbolu'yu anlatacaklarını ifade ederek, amaçlarının kültür ve turizm kenti Safranbolu'nun çok farklı ülkelerde tanıtılması olduğunu aktardı. Azerbaycan Cumhuriyeti TÜRKSOY Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Elçin Gafarlı da TÜRKSOY'un bütün Türk coğrafyasını kültür diliyle birleştirdiğini vurguladı. Başkan Köse, sergide eserleri bulunan ressamlara teşekkür belgesi verdi. Konuşmaların ardından sergi açılışı yapıldı. Protokol üyeleri, ressamlar ve sanatçılar sergiyi gezdi. Sergi, 5 Eylül'e kadar açık kalacak.(A.A)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.