Safranbolu’da “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” Uygulaması Başladı

Safranbolu’da “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” Uygulaması Başladı

Yayın: 08.09.2022 15:22
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesinin “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” uygulaması bugün başladı. Safranbolu, Karabük ve Karabük’ün diğer ilçelerinde ikâmet eden vatandaşların Safranbolu’yu önemli ve tarihi yapılarıyla tanıması için organize edilen gezinin ilkine, Belediye Başkanı Elif Köse de katıldı.

 

Üstü açık otobüs ile saat 11.00’de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndan hareket eden ekip, rehberin anlatımı eşliğinde Bağlar bölgesi üzerinden Hıdırlık’a geldi. Burada onlara çay ikramı yapıldı. Daha sonra Tarihi Çarşı yürüyüşüne çıkan vatandaşlar, Kazdağlı Meydanı’nda otobüse binerek Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda geziyi tamamladı.

 

Başkan Köse, “Önemli olan bu kentte yaşayanların bu kentin değerini bilmeleri ve bu kent hakkında bilgi sahibi olmaları.” ifadeleriyle projenin önemine dikkat çekti.  Kendi Kentimde 1 Gün Turistim projesini daha önce oluşturduklarını ancak pandemi dolayısıyla 2 senedir yapamadıklarını belirterek, “Biz turistik bir kentiz ve dışarıdan gelen misafirlerimize Safranbolu’muzu anlatıyoruz. İlaveten şehrimizde yaşayan ve Tarihi Çarşı’yı görme ya da detaylı olarak dinleme fırsatı elde edememiş kendi vatandaşlarımıza da anlatalım istedik.

 

En önemlisi de bu bence: kendi değerlerimizi önce bizim bilmemiz, özümsememiz ve gelenlere anlatabilmek adına bilinçli olmamız gerekiyor. Bundan sonra eğer fırsatımız olursa ve okullar da kabul ederse, öğrencilerimizle de bu gezileri yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan duyuruda, her Çarşamda yapılacak geziye katılmak isteyenlerin, Safranbolu Belediyesi web sitesinin duyurular kısmında yer alan başvuru formunu doldurması ve Halk Masalarına teslim etmesi istendi. Kontenjanın 30 kişi ile sınırlı olduğu hatırlatıldı.(Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Metropoldeki Stresli Hayattan Kaçan Genç, Eflani’de Tarım ve Hayvancılıkla Uğraşıyor

Yayın: 13.05.2024 16:17
Paylaş:
A+ A-

İstanbul’da kurumsal bir şirkette çalışırken metropolden ayrılıp doğal yaşama dönme kararı alan 31 yaşındaki Muammer Dönmez, Eflani’deki köyünde tarım ve hayvancılığa dair gündelik işlerini sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşıyor.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olduktan sonra İstanbul’da iş hayatına atılan Dönmez, büyük şehrin yoğunluğuna çalıştığı şirketteki temposu da eklenince Kovid-19 salgınından sonra daha sakin bir hayat arayışına başladı.

Yaklaşık 1,5 yıl önce aldığı kararla şirketteki görevini bırakarak doğup büyüdüğü köyünde ailesinin yanına yerleşen Dönmez, 2 dönüm alanda sebze yetiştiriciliği yapıp tavuk besliyor.

Ailesinin desteğiyle hayvancılık işine de girmeyi isteyen Dönmez, gün içerisinde yaptıklarından kesitleri yaklaşık 135 bin takipçiye sahip sosyal medya hesabından paylaşarak köy yaşamına özenen veya dönme planları yapanlara hitap ediyor.

– “Gürültülü ve stresli hayatımdan çok uzak bir yaşam sürüyorum”

Muammer Dönmez, radyo, televizyon ve sinema alanında üniversite eğitiminin ardından kurumsal şirkette yaklaşık 6 yıl çalıştığını ancak yoğun tempo içerisinde kendini çok yıprattığını söyledi.

Kovid-19 salgınının da etkisiyle metropolün stresli hayatından uzaklaşma kararı aldığını anlatan Dönmez, “Şu anda gürültülü ve stresli hayatımdan çok uzak bir yaşam sürüyorum. Hayvancılık yapmak istiyorum. Tavuklarım var. Yaklaşık 2 dönüm alanda tarımla uğraşıyorum.” dedi.

Köyde sosyal medyadan yayınlar yaptığını dile getiren Dönmez, “Günlük yaptığım işleri vlog tarzında takipçilerimle paylaşıyorum. Güzel de bir takipçi kitlem var. Onlar da köy hasreti çeken, şehirde yaşayan insanlar. Videolarımı izleyerek biraz olsun o hasreti giderebiliyorlar. Güzel oluyor onlar için de. Sosyal medyada da güzel bir aile olduk.” diye konuştu.

Dönmez, özellikle salgından sonra kırsal hayata ilginin çok arttığını belirterek şunları kaydetti:

“Aslında bende de bu ilgi pandemiden sonra oluştu. Şu anda köye göç etmek isteyen çok fazla kişi var. Şehirde yaşamak, o gürültü ve stresin içinde gerçekten kolay değil. Köy biraz daha kaçış noktası oluyor. O yüzden, ben her zaman, şehirden köye yerleşmek isteyenlere bunun için adım atmalarını öneriyorum. Bunu takipçilerime de söylüyorum. Adımı atın, devamı geliyor. Ben de çok fazla soru işaretiyle köye geldim fakat şu an gayet güzel bir düzen oturttum.”