Bakanlığın yardımcı kitapları haricinde yardımcı kitap istenmeyecek

Bakanlığın yardımcı kitapları haricinde yardımcı kitap istenmeyecek

Yayın: 22.09.2022 17:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, .Milli Eğitim Bakanlığının  yardımcı kaynak kitapları haricinde başka bir kaynak kitap kesinlikle okullara girmeyeceğini söyledi

 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte ilk defa ders kitapları ile birlikte yardımcı kaynaklarda eğitim öğretim yılının ilk dersinde öğrencilere teslim edilmişti. Şimdiye kadar 3444 bin 500 ders kitabı, 227 bin yardımcı kaynak kitabı öğrencilere dağıtıldı.

                        KİTAPLAR İLE YARDIMCI KİTAPLAR MASALARA BIRAKILDI

 

2022-2023 Eğitim Öğretim Döneminde ilk kez ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynaklarımız da öğrencilerimizin masasına bırakıldığını belirten Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş “ Bakanlığımız tarafından gönderilen 344 bin 500 ücretsiz ders kitabı ile birlikte, geçtiğimiz dönemde de İlimizin akademik başarısına büyük katkı sağlayan 227 bin  yardımcı kaynak kitap 2022-2023 eğitim öğretim yılının hemen başında öğrencilere dağıtımı gerçekleşti” dedi

BAKANLIĞIMIZ TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

 

“Eğitimde Fırsat Eşitliğini Güçlendirmek İçin Milli Eğitim Bakanlığının  tüm imkanlarını seferber ettiğinin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Akbaş” Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkanlarını seferber ederek okulların ihtiyaçlarını karşılama, yavrularımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın nitelikli eğitime erişmeleri ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili her türlü desteği vermeye devam ettiğinin altını çizen AKBAŞ, ücretsiz ders kitaplarıyla birlikte, 2. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm sınıf düzeyleri için hazırlanan Yardımcı Kaynak destek paketinde; çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı ve YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor”

            KAYNAK KİTAPLAR BAŞARIMIZI ARTIRACAK

 

Milli Eğitim Bakanlığının yardımcı kaynak kitaplarının akademik başarımızı sistematik olarak artıracağını belirten İl Milli Eğitim müdürü Nevzat Akbaş “ İlimizin 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yardımcı kaynak kitap kullanımında en etkin iller arasında yer aldı.  LGS ve YKS’de Türkiye genelinde İlimizin önemli derecelere imza attı. Bununla birlikte kitlesel başarımızda arttıç Yeni eğitim öğretim döneminde de bu başarının artarak devamı için ücretsiz ders kitaplarımız ile birlikte yardımcı kaynak kitaplarının da en etkin şekilde kullanılması gerekli. Devletimizin bu hizmeti  öğrencilerimiz adına önemli bir fırsattır

BAKANLIĞIN YARDIMCI KİTAPLARI HARİÇİ KİTAP İSTEMEYECEK

Öğrencilerden  Bakanlığın yardımcı kaynak kitapları haricinde başka bir kaynak itap istenmeyeceğini söyleyen Müdür Akbaş  “Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in talimatları ile Valimiz Sayın Fuat Gürel’in  himayelerinde okullarımızda kesinlikle Bakanlığımızın yardımcı kaynakları dışında bir kaynak kullanımına izin verilmeyecek çünkü  buna kesinlikle ihtiyaç duyulmayacaktır. Temel ilkelerimiz arasında yer alan fırsat eşitliğini sağlamak için atılan bu önemli adım için İl/İlçe yöneticilerimiz okullarımızda denetimlerine devam etmektedir. Bakanlığımızın yardımcı kaynak kitapları haricinde başka bir kaynak kitap kesinlikle okullarımıza girmeyecektir. Bu konuda kararlıyız. Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize dağıtılan yardımcı kaynaklar haricinde Bakanlığımız web sitesinde tüm dünyanın kullanımını açık her seviyeye uygun öğrencilerimizin hatta eksiklerini yapay zeka yöntemiyle görebilecekleri ve ona göre çalışma yapabilecekleri belki de dünyanın en büyük yardımcı kaynak havuzu vardır ve öğrencilerimiz için fazlasıyla yeterlidir” dedi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.