Karabük’te Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Karabük’te Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Yayın: 03.10.2022 10:57
Paylaş:
A+ A-

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla protokol üyeleri ve sağlık çalışanları tarafından Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ), fiziksel hareketliliğin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Safranbolu Kent Ormanı’nda yapılan yürüyüşe, Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşe katılan öğrenciler ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Gürel, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, obezitenin çağın en önemli hastalıklarından birisi olduğunu söyledi.

Yürüyüşün sağlıklı yaşamdaki öneminin herkes tarafından bilindiğini anlatan Gürel, “Bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bugün öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla yürüyüş etkinliğine katıldık. Sağlıklı yaşam için mutlaka spor yapmalı ve hareket halinde olmalıyız.” dedi. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eskipazar’da Köylülere Traktörleri Teslim Edildi

Yayın: 06.05.2024 13:16
Paylaş:
A+ A-

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğünde 2024 yılı ORKÖY Destekleri Üretim Mekanizasyonu Projeleri kapsamında, orman köylerinde ikamet eden 3 kişiye  traktörleri teslim edildi.

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Eskipazar  İlçe Kaymakamı  Fatih Gülnar, Eskipazar İşletme Müdürü G. Basri Altunay, işletme şefleri ve projenin uygulandığı orman köylüleri  katıldı.

Traktörlerin anahtarlarını hak sahiplerine teslim eden Kaymakam Fatih  Gülnar, köylerin  refah düzeyini yükseltecek bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.  Kaymakam Gülnar; Devletin imkanları doğrultusunda her zaman orman köylülerinin yanında olacaklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü’nde 2024 yılı projeleri kapsamında 11 orman köyünde 5 adet traktör, 3 adet tambur, 4 ünite süt sığırcılığı, 3 adet 500 m2 sera-plastik ve 12 kişiye mikrokredi tahsisi yapılarak toplamda 27 orman köylüsüne kredi kullandırıldı.