Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Mart, 2023 12:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Avrupa Birliği Destekli Proje Sona Erdi

Safranbolu Belediyesi, Kardemir A.Ş, Karabük Üniversitesi ile Karabük AFAD ile 5 ülkenin paydaş olduğu “Endüstriyel Yangınların Önlenmesinde ve Müdahalesinde Yenilikçi ve Etkili Yaklaşımlar” adlı çalışma sona erdi. Türkiye, Danimarka, İtalya, Slovenya ve Portekiz’in paydaş olduğu ve yaklaşık 2 yıl süren proje kapsamında sanayi tesislerinde çıkan ve önemli derecede can ve mal kaybına yol açan sanayi yangınlarına dikkat çekildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye başkanı Elif Köse, “ Öncelikle böylesi önemli bir çalışmayı gerçekleştiren, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Malumunuz Belediye İtfaiye birimimiz oldukça tecrübeli. Bu proje ile birlikte tecrübelerine önemli bilgileri de eklediler ”dedi. Proje İle Can ve Mal Kaybını En Aza İndirmek İstiyoruz Projenin amacının sanayi tesislerinde çıkan ve önemli derecede can ve mal kaybına yol açan sanayi yangınlarına dikkat çekmek olduğunu kaydeden Başkan Köse, “Sanayi yangınları nitelikleri itibarıyla teknolojik bir afete dönüşebilecek olaylardır. Sanayi kuruluşlarının yer seçiminde yapılacak yanlışlar sonucu katlanması zor sonuçlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca bu tesislerde var olan risklerin değerlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin titizlikle alınması için tehdidin yönetim kademelerince ciddiye alınması gerekmektedir. Konu ile ilgili eksiklikler yine bu proje ile bir kez daha gündeme gelerek gerekli tedbirlerin alınması da sağlanacak” diye konuştu. Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün tüm personeli ile olası yangınlara karşı hazırlıklı olduğunuz da hatırlatan Başkan Elif Köse, bu tür önemli projelerde yer almaya devam edeceklerini söyledi. Proje kapsamında basımı gerçekleştirilen kitabın ilçemizde bulunan sanayi kuruluşlarına dağıtımına başlandı.( Sadık Arslan)

blank
Haber Merkezi tarafından
16 Nisan, 2025 13:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkan Mimar Elif Köse’nin Turizm Haftası Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, kentin artık tanıtım değil, yoğun ilgi kaynaklı sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Köse, bu nedenle nitelikli turizm anlayışıyla hareket ettiklerini ve günübirlik yoğunluğu yönetebilmek için kaliteli hizmet ve sürdürülebilir turizm hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Köse mesajında, Mor Bayrak Eğitim Programı sayesinde esnafa eğitim ve öz denetim mekanizmaları sunarken, Safranbolu’nun 2024 yılında Uluslararası Cittaslow ağına dahil olduğunu da vurguladı.

Köse, Hanarkası Projesi, tarihi çarşıdaki cephe restorasyonları, yangın güvenliği, dijital şehir rehberi uygulaması, tabela kirliliğiyle mücadele ve trafik düzenlemeleriyle yeni sezona güçlü adımlarla girildiğini belirtti.

“Safranbolu bir ‘eskilik’ değil, benzeri olmayan bir ayrıcalıktır” diyen Köse, kültürel mirası koruma sorumluluğunun altını çizdi ve mesajını şu sözle tamamladı:
“Nitelikli Turizm, Nitelikli Gelecek.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.