İstanbul merkezli tapuda rüşvet operasyonunda 66 şüpheli adliyede

İstanbul merkezli tapuda rüşvet operasyonunda 66 şüpheli adliyede

Yayın: 03.04.2023 10:04
Paylaş:
A+ A-

İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 79 şüpheliden 66’sı adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde rüşvet suçuna yönelik yürütülen çalışma kapsamında gözaltına alınan 79 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 13’ü işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 66’sı adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında, Silivri Tapu Müdürlüğünde görev yapan bazı kişilerin tarlayı arsaya çevirme gibi usulsüz işlemler tesis ederek rüşvet yoluyla maddi menfaat temin ettiğini belirleyen ekiplerin 10 aylık teknik ve fiziki takip yaptığı belirtildi. Yürütülen çalışmada 50 kişilik özel ekibin görev yaptığı öğrenildi.

Operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde rüşvet suçuna yönelik çalışmada, 25 Nisan-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında Silivri Tapu Müdürlüğünde görev yapan bazı kişilerin işlemleri öne alarak ve usulsüz işlem tesis ederek rüşvet yoluyla maddi menfaat temin ettiği belirlenmişti.

Aralarında tapu müdürlüğü personeli ve aracı kişilerin de bulunduğu 79 kişi 31 Mart’ta İstanbul merkezli Edirne ve Konya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Trafik Sorununa Kalıcı Çözüm Aranıyor

Yayın: 20.05.2024 11:34
Paylaş:
A+ A-

UNESCO’nun Dünya Mirası Kenti unvanıyla tanınan Safranbolu’da trafik sorunu her geçen gün tehlike saçmaya devam ediyor. Hafta sonu tur otobüslerinin, tarihi çarşının dar sokaklarında manevra yapamadıkları için trafik akışı dakikalarca durdu. Yoğunluğun arttığı günlerde araçların sıkışık olduğu yollarda yürümek zor hale geldi.

Haber sitemizin görüntülediği yıllardır çözüm bulunması gereken trafik sorunu, Safranbolu’nun turizm potansiyelini olumsuz yönde etkiliyor. Şehir yönetiminden, trafik sorununu çözmek için acil adımlar atmasını ve tarihi şehirde turistlerin rahatça ulaşabilmesi isteniyor. Bunun için gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılması bekleniyor. Hafta sonu ilginç olaylardan biri de Kocaeli ve Sinop’tan gelen ailelere ait araçların yolda kalarak mağdur olmasıyla yaşandı. Bu aileler, Safranbolu’da pazar günü açık tamirhane bulamadıklarını ifade ettiler. Ardından çekici ile yolda kalan araçlar kaldırıldı. Yolda kalan aileler, Safranbolu’da nöbetçi bir tamirhane olmasını talep ettiler.

Bu kez de bir tur otobüsü dar sokakta sıkıştı, dönüş yapamadı. Trafik akışı sağlanamadığı için diğer sürücülerde araçlarından inerek, otobüs şoförüne yardımcı oldu. Şoför, araçların yol kenarlarına gelişigüzel park yapmalarından dolayı serzenişte bulundu.

Yaşanan bu tür olayların önüne geçmek ve turistlerin keyifli bir şekilde Safranbolu’yu gezebilmelerini sağlamak için şehir yönetiminin acil bir şekilde trafik sorununa çözüm bulması gerektiğini işaret eden vatandaşlar, tarihi ve turistik bir şehir olan Safranbolu’nun, turistlere rahat ve güvenli bir şekilde hizmet vermesini talep ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)