Abant ve Gölcük’te endemik nilüfer çiçeğini kopartmanın cezası 387 bin 141 lira

Abant ve Gölcük’te endemik nilüfer çiçeğini kopartmanın cezası 387 bin 141 lira

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.06.2024 12:07
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu Gölcük Tabiat Parkı ve Abant Gölü Milli Parkı'ndaki göllerde yetişen endemik tür olan nilüfer çiçeğinin koparılması halinde 387 bin 141 lira cezai işlem uygulanıyor.

Doğal güzellikleri dolayısıyla her mevsim yerli ve yabancı tatilcilerin ziyaret ettiği parklarda yer alan göllerdeki endemik bitki türlerinden nilüferler çiçek açmaya başladı.

Bölgeye gelen ziyaretçiler, nilüferlerin sarı, beyaz, pembe renklerdeki çiçekleri ve geniş yeşil yapraklarıyla su yüzeyinde oluşturdukları ahenge kasım ayının sonuna kadar görme imkanı buluyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, koruma altındaki nilüferlerin çiçeklerini koparanlara Çevre Kanunu kapsamında biyolojik çeşitliliği tahrip ettikleri gerekçesiyle 387 bin 141 lira ceza kesiliyor.

Bu arada, Gölcük ve Abant'taki nilüferlerin zarar görmemesi için bölgedeki denetimlerin sürdüğü, bu yıl şu ana kadar cezai işlem yapılmadığı öğrenildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vodafone Türkiye’ye “TCXA’24″ten 6 ödül birden

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.06.2024 20:45
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Vodafone Türkiye, Türkiye Müşteri Deneyimi Ödülleri'nde (TCXA'24) 6 ödül kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone Türkiye, müşteri deneyimi yarışmaları düzenleyen Awards International'ın Türkiye'de bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği TCXA'24'de 3 altın, 3 de gümüş olmak üzere 6 ödüle layık görüldü.

Vodafone, “En İyi Teknoloji Kullanımı”, “Kurumsal Değişim ve Dönüşüm” ve “En İyi CX Ölçümlemesi” kategorilerinde altın ödül alırken, “En İyi Çağrı Merkezi”, “En İyi Müşteri Hizmetleri” ve “En İyi Dijital Dönüşüm” kategorilerinde ise gümüş ödül aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Vodafone Türkiye olarak, müşteri deneyimini derinleştirmeye yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, yaptıkları her işin merkezine müşterilerini koymaya devam ettiklerini belirtti.

Ödüllerin, hem kendilerine doğru yolda olduklarını gösterdiğini, hem de daha fazlasını yapmak yolunda motive ettiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

“#BirlikteMümkün marka söylemimizden aldığımız ilhamı müşteri deneyimi stratejimizle harmanlayarak, müşterilerimizle olan her temas noktamızda onlara içten, çözüm odaklı ve destekleyici bir şekilde eşlik eden güvenilir yol arkadaşları olmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda büyük bir özveriyle hayata geçirdiğimiz projelerin bir kez daha ödüle layık görülmesi bizi ayrıca gururlandırdı. Ödüllerde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve Vodafone'un hizmet kalitesine güvenen müşterilerimize teşekkür ediyorum. Vodafone olarak, müşterilerimizin gönlünü kazanma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”