ABD Başkanı Biden seçimlerden çekildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.07.2024 10:00
A+ A-

ABD Başkanı Biden seçim yarışından çekildi. ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da düzenlenecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Biden, duyuruyu sosyal medya hesabından paylaştığı bir mektupla yaptı.

Başkan olarak görev yaptığı son 3,5 yılda Amerika’da çok büyük ilerleme kaydedildiğini belirten Biden, “Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk.” ifadesini kullandı.

Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu kaydederek “Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım.” ifadesine yer verdi.

Kararı hakkında gelecek günlerde halka sesleneceğini ifade eden Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e de “olağanüstü ortaklığı” için teşekkürlerini iletti.

Biden, Amerikan halkına da güveni ve inancı için teşekkür ederek “Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyetçiler, yarıştan çekilmesinin ardından Biden’a “Başkanlıktan istifa çağrısı” yaptı

ABD Başkanı Joe Biden’ın, 5 Kasım’da yapılacak seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurması üzerine Cumhuriyetçiler “Biden, adaylığa uygun değilse, başkanlığa da değildir, istifa etmelidir.” yönünde mesajlar vermeye başladı.

Biden’ın yarıştan çekilmesi üzerine Cumhuriyetçi ve Demokratlardan ilk tepkileri gelmeye başladı.

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, X hesabından yaptığı paylaşımda, Demokrat Partinin, adayını seçime 100 gün kala seçimlerden çıkardığını yazdı.

Johnson, “Joe Biden, Başkanlığa aday olmaya uygun değilse, Başkan olarak hizmet etmeye de uygun değildir. Derhal görevinden istifa etmelidir.” ifadelerini kullandı.

​​​​​​​Biden’ın adaylıktan çekilme kararının hemen ardından kendi yerine aday gösterdiği yardımcısı Kamala Harris’i de eleştiren Johnson, “Biden yönetiminin feci politika başarısızlıklarının ortak sahibi olan Harris ile partinin geleceği artık daha iyi değil.” ifadesini kullandı.

Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Steve Scalise de Biden’ın adaylıktan çekilmesi hakkında Demokrat Parti üst yönetimini eleştirdi.

Scalise, X hesabından, “Demokrat parti patronları kendi seçmenlerine kesinlikle saygı duymadıklarını kanıtladılar. Başkalarına demokrasi hakkında ders verdikten sonra, kendi seçmenlerinin 14 milyonunun birincil tercihini çöpe atarak Joe Biden’ı listeden çıkardılar.” açıklamasında bulundu.

Florida’nın Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott da X hesabından Johnson’ın çağrısına katılarak “Joe Biden yeniden aday olamazsa, önümüzdeki altı ay boyunca başkanlık görevini sürdüremeyecek ve bugün istifa etmesi gerekiyor.” ifadesine yer verdi.

“Sonsuza kadar minnettarız”

Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Biden’ın yarıştan çekilmesi üzerine X hesabından yaptığı paylaşımda, Biden’ın harika bir başkan, lider ve insan olduğunu belirtti.

Schumer, “Kararı elbette kolay olmadı ama bir kez daha ülkesini, partisini ve geleceğimizi ön planda tuttu. Joe, bugün, senin gerçek bir vatansever ve büyük bir Amerikalı olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Hakeem Jeffries de X hesabından yaptığı açıklamada, Biden’ın ABD tarihinin en başarılı başkanlarından biri olduğunu belirterek “Biden’ın liderliğinde bugün ülke daha iyi konumda. Sonsuza kadar minnettarız.” değerlendirmesinde bulundu.

Biden, bugün X hesabından paylaştığı mektupta “Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım.” ifadeleriyle yarıştan çekildiğini duyurmuştu.

Daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Biden, yerine gelecek isim olarak Harris’i göstermiş ve kendisine destek verdiğini belirmişti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÖZLER

Güner ERBAY
Yayın: 07.09.2024 13:59
A+ A-

Bu sabah
Bulutlar gelmiş göğe
Akıtacaklar damlalarını
Sulayacaklar yeri belli !
Nemlenen toprak,
Diplerinde filizlenip,
Yüzeyini yararak,
Göğe neler neler sunacak ?
Görürüz her günümüzde bunu biz,
Toprağa bakarsak !
Öyleyse,
Gözlerimizden akan yaşlar,
Nereyi sular?
Neremizi nemlendirir?
Nemlenen yerin dibinde,
Ne filizlenir?
Ruhu mu sular?
Her damla ona mı akar?
Orada hangi tohumu ıslatıp?
Kabuğunu yumuşatır.
Ve yumuşayan yarılıp
Bir filiz yükselir!
Bu filizin adı nedir ?
Sevgi midir ?
Ruhda sevgiden başka
Bir şey var mıdır?
Tüm evren
Aşk ile yaratılmış derler
Aşk ile yaratılanı bize gösterip görenin,
Onu sulayıp büyüten olması,
Manidar değil midir?
Hakikat, hakikat dedikleri,
Nedir?
Bu mudur?
Dyt. Güner Erbay

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331