AÇI Koleji’nin Cumhuriyet Bayramı gösterisi yoğun ilgi gördü

AÇI Koleji’nin Cumhuriyet Bayramı gösterisi yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.10.2023 13:40
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin en güvenilir ve en prestijli eğitim markalarından biri olan AÇI Koleji Karabük’te dev bir organizasyona daha imza attı.

Tam 100 sene önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edilen Cumhuriyet’in 100. Yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Salih Aydın Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Karabük Açı Koleji tarafından Leyla Dizdar Kültür Merkezinde Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında düzenlenen etkinlik büyük beğeni topladı. Bu önemli etkinliğe katılan Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri ODABAŞOĞLU konuşmasında her yıl başarılarına başarı katan KARABÜK AÇI KOLEJİ’ni hem başarılarından dolayı hem de bu çok anlamlı etkinlikten dolayı tebrik etti. Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik seyircisinden tam not alarak “AÇI KOLEJİ’nin Karabük’te bir kez daha her alanda öncü olduğunu gösterdi.

Öğrenci ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Karabük Açı Koleji Müdürü Çağla Özdemir Aydın ise “Cumhuriyet Bayramını Niçin kutladığımızı anlamak için Cumhuriyetin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihinin önemini anlamak gerekir. Bu tarih yüzyıllık geçmişiyle Cumhuriyetimizin dünyaya ilan edildiği, milletimize armağan edildiği gündür. Çünkü cumhuriyet en mükemmel yönetim şeklidir. Cumhuriyet, kadının birey olabilmesinin önünü açarak, kadını beyin takımının içinde konumlandırarak, yönetimi kadınla paylaşarak bugün sizlere hitap edebilmemin öncüsü olmuştur. Böylesine mükemmel bir yönetimin seçilmesinin bayram olmasından daha anlamlı bir şey de yoktur.

Hürriyet yani özgürlük insanoğlunun vazgeçemeyeceği bir değerdir. İnsan özgürlük içindeyse mutlu ve değerli hisseder kendini. Türk milletinin Kurtuluş Savaşışında verdiği destansı mücadelenin sonunda aldığı mutluluk işte bundandır. Ulu önder Atatürk’ün “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir” sözü bu gerçeği çok güzel anlatır. Çünkü bir milletin varlığı ancak ülkesinin bağımsızlığıyla mümkündür.

İşte bu bağımsızlık için bilmemiz ve aklımızdan hiç çıkarmamamız gereken bir gerçek vardır. O da Cumhuriyetimizi kolay kazanmadığımızdır. Cumhuriyeti,  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal’in öncülüğünde büyük bedeller ödeyerek kazandığımız Kurtuluş Savaşına borçluyuz.

Cumhuriyetimizin kıymetini bilmek, koruyup kollamak hepimizin boynunun borcudur. Ne mutlu Cumhuriyetimizin 100.yılına büyük coşkuyla hazırlanana. Ne mutlu Türküm diyene!

Nice 100. yıllar yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

HABER >>>VİDEOSU>>>

kaynak:Bölgenin Sesi Gazetesi

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta dere ıslahı sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta dere ıslah çalışması sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi.

Zonguldak-Ankara kara yolu 6. kilometresi Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında bir ağacı kesti.

Bu sırada yoldan geçen mahalle sakini Engin Zaman, porsuk ağacının kesildiğini görünce Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Bölgede yaptıkları incelemede kesilen ağacın 1183 yaşındaki porsuk olduğunu tespit eden ekipler, konuya ilişkin tutanak tuttu.

Zaman, gazetecilere, evine giderken iş makinesinin çalıştığını fark ettiğini ve merak edip bölgeye geldiğini anlattı.

Ağacı kestiklerini görünce müdahale ettiğini aktaran Zaman, porsuk ağaçlarının normalde 750 ila 1000 rakımda yaşadığını ancak kesilen ağacın bu alçak rakımda yetişmesinin onu ilginç yaptığını söyledi.

Bölgenin ve porsuk ağaçlarının korunması için daha önce ilgili tüm kurumlara dilekçeler yazdığını belirten Zaman, ekiplerin olay yerine gelip tutanak tuttuklarını kaydetti.