Adalet Bakanı Tunç, AK Parti Karabük Vilayet Başkanlığında konuştu:

Adalet Bakanı Tunç, AK Parti Karabük Vilayet Başkanlığında konuştu:

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 01.10.2023 00:01
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hedefimiz; anayasamızı daha demokratik hale getirmek, demokratik, sivil bir anayasaya milletimizi kavuşturmak.” dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Karabük'e gelen Bakan Tunç, Karabük Adliyesini ve Karabük Barosunu ziyaret etti. Daha sonra Karabük Belediyesine giden Tunç, burada Belediye Lideri Rafet Vergili ile görüştü.

Ardından AK Parti Karabük Vilayet Başkanlığını ziyaret eden Tunç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 17 seçim başarısı gerçekleştirdiğini söyledi.

Tunç, AK Parti'nin “Türkiye Yüzyılı”nı milletle birlikte başlattığını belirterek “21 yılda çok değerli başarılara imza attı. Bu muvaffakiyetler sayesinde milletimiz önüne konulan her sandıkta 'Recep Tayyip Erdoğan', 'AK Parti', 'Cumhur İttifakı' dedi ve 'Yola devam' dedi. Önümüze konulan her türlü mahzuru de aşma noktasında milletimiz daima yardımcı oldu.” diye konuştu.

Muhalefetin de bunun karşısında daima çaresiz kaldığını lisana getiren Bakan Tunç, “Burada muhalefete alan kalmadı zira Türkiye'nin 81 ili yatırımlarla donatıldı. Savunma endüstrinde yüzde 80 yerlilik oranına ulaştık. Güçte bağımsızlığımızı nükleer santrallerle ilan ediyoruz. Doğal gaz keşfimiz Karadeniz'de.” sözlerini kullandı.

Tunç, Filyos bölgesinin doğal gazın merkezi haline geldiğine işaret ederek şöyle devam etti:

“Yine Gabar'da teröristlerden temizlediğimiz dağlarda artık petrol fışkırıyor. Yıllardır oralarda petrol yok muydu? Lakin arattırmıyorlardı. Aranan bölgelerde de üzerini betonlayıp kapatıyorlardı. Güç, bir ülke için kalkınmanın en değerli anahtarı. Hem nükleer santral hem doğal gaz hem petrol. Akdeniz'de keşif için Abdülhamit Han gemisi çalışmalarını sürdürüyor. Doğal gazda da inşallah Karadeniz'de yeni alanlarla birlikte Türkiye'nin güç bağımsızlığı noktasındaki çalışmalar devam ediyor.”

– “21 yılda demokrasinin standartlarını daha yükseklere taşıdık”

İstikrarlı kalkınma atılımından hiçbir vakit taviz vermeyeceklerini vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

“İstikrarlı kalkınma atağında, dünya projeleriyle ülkemizi tanıştırmanın, kentlerimizi daha yaşanılır hale getirmenin uğraşında olacağız. Türkiye'nin fiziki kalkınmasını sağlarken geçtiğimiz 21 yılda bilhassa demokrasinin standartlarını da daha yükseklere taşıdık. Milletimizle bunu başardık. Adalet alanında, adalete itimadın tesisi, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı manasında geldiğimiz arayı hiç küçümsememek lazım.

O yargıya daima taş atanlar, laf atanlar, 'Yargı bağımsızlığı yok.', 'Yargı tarafsızlığı yok.' diyenler, geçmiş periyotların yargısını özleyenler, vesayetçi yargı nizamını özleyenler ki onların eleştirdiği, karalamaya çalıştığı yargı, 15 Temmuz'da milletiyle gayret eden o savcılarımız kahramanca, darbeciler karşısında soruşturmaları başlatan yargımız. İşte bu hazmedilemiyor. Onlar hazmedemeye dursun. Milletin yargısı, milletin hizmetinde, milletin adalete inancını sağlamada çalışmaya devam edecek. Biz de Adalet Bakanlığı olarak tüm teşkilatımızla onlara dayanak vermenin uğraşında olacağız.”

– “Tüm partilerin uzlaşması lazım”

Tunç, temel hak ve özgürlüklerin 21 yılda nereden nereye geldiğinin, standardın nasıl yükseltildiğinin herkesin malumu olduğunu lisana getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yani bir başörtüsü sorunu, bir katsayı sorunu, özgürlükler noktasındaki kısıtlamalar, bayan erkek ayrımı, fırsat eşitsizlikleri; tüm bunlar artık geride kaldı. Bundan sonra temel hak ve özgürlüklerin önüne mani koymak isteyenler, karşısında milletimizi bulur zira milletimiz artık özgürlüğe alıştı. Hukukun üstünlüğü noktasındaki standartların yüksekliğinden hiç kimse vazgeçmeyecek. Bundan sonra da maksadımız; anayasamızı daha demokratik hale getirmek, demokratik, sivil bir anayasaya milletimizi kavuşturmak. Bunun için çaba gösteriyoruz.”

Anayasa çalışmalarında tüm partilerin uzlaşması gerektiğini vurgulayan Adalet Bakanı Tunç, “Bu noktada uzlaşmadan anayasanın nitelikli çoğunlukla geçmesi elbette ki mümkün değil. Bunun farkındayız. Ancak bu tüm partilerin, yalnızca AK Parti'nin, MHP'nin, Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin değil, parlamentoda kümesi bulunan bütün siyasi partilerin millete olan borcu. Bu uzlaşmaya kim yanaşırsa millet onları takdir eder. Kim uzak durursa uzlaşmaz bir hal sergilerse millet de onları not eder ve yeri geldiğinde yanıtını verir.” tabirlerini kullandı.

Tunç bugüne kadar darbe anayasasında vesayetçi ruhu ortadan kaldırmak için çok değerli değişiklikler yaptıklarını anlatarak “sessiz devrimler”, “sessiz reformlar” gerçekleştirdiklerini lakin anayasadaki o vesayetçi ruhu büsbütün ortadan kaldırmaya bunların yetmediğini söyledi.

“Meşru olmayanların yazdığı çizdiği, seçilmiş bir meclisin yapmadığı bir anayasayla Türkiye Yüzyılı'nda yürümek, Türkiye'ye yakışmaz.” diyen Tunç, bu nedenle millete olan borcu bu periyotta ödemenin uğraşında olacaklarını vurguladı.

Tunç, “Önce insan.” demeye devam edeceklerinin altını çizerek “İnsanımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bayanından erkeğine, yaşlısından gencine, öğrencisinden çocuğuna varıncaya kadar her alanda insanımızı güçlendirmeye, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' derken bunu icraata dönüştürmeye devam edeceğiz. 21 yılda bunu yaptık. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

– “Dünyaya Türkiye Yüzyılı damgasını vuracağız”

Tunç, adaletten ayrılmayacaklarını ve hukukun üstünlüğünü daima önde tutacaklarını vurgulayarak “Türkiye'yi dünyada hakkaniyeti, adaleti, mazlumu savunan Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyerek dünyada bilhassa milletlerarası sistemin artık tıkanma noktasındaki şu durumunda dünyaya, 'Dünya 5'ten büyüktür.' iletisini vererek, Sayın Cumhurbaşkanı'mızla birlikte Türkiye eksenini oluşturarak dünyaya Türkiye Yüzyılı damgasını vuracağız. Türkiye Yüzyılı başladı. Bunu artık hiç kimse engelleyemez. Gençlerimizin omuzlarında bu yüzyıl yükselecek ve bundan bütün ülkemiz, bütün milletimiz nasibini alacak.” diyerek kelamlarını tamamladı.

Bakan Tunç konuşmasının akabinde CHP'den AK Parti'ye geçen gençlere rozetlerini taktı.

Ardından Bizim Radyo Televizyonunu (BRTV) ziyaret eden Tunç, BRTV İdare Heyeti Lideri Mehmet Çetinkaya ve İdare Heyeti Lider Yardımcısı Osman Çetinkaya'ya annelerinin vefatı nedeniyle taziyelerini iletti.

Bakan Tunç'a ziyaretlerinde, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ve AK Parti Vilayet Lideri Ferhat Salt da eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Şahin, Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın Annesini Ziyaret Etti

Yayın: 12.05.2024 22:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük Milletvekili Cem Şahin, Anneler Günü sebebiyle, Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın’ı ziyaret etti.
Yalçın ailesinin Safranbolu ilçesindeki evine giden Şahin, Zehra Yalçın’ın elini öperek Anneler Günü’nü kutladı.
Anne ve baba Sadık Yalçın ile bir süre sohbet eden Şahin, Aybüke gibi bu vatan uğruna canını esirgememiş bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür etti.
İlk öğretmen olarak güçlü toplumların temelini atan annelerin başlarının tacı ve en değerli varlıkları olduğunu belirten Şahin, “Özellikle sizin gibi şehit annelerinin hayır duaları, ülkemizin ve milletimizin üzerinden eksik olmasın. Ben başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ebediyete irtihal etmiş annelerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Yalçın da kendilerini unutmayanlara teşekkür etti.