Afrikalı öğrenciler ilk kez kar görmenin sevincini yaşadı

Afrikalı öğrenciler ilk kez kar görmenin sevincini yaşadı

Yayın: 17.01.2019 20:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi’ne, Afrika ülkelerinden eğitim için gelen öğrenciler, hayatlarında ilk kez gördükleri karın keyfini doyasıya çıkardı.

Yurt genelinde etkisini göstermesi beklenilen kar yağışı, Karabük’te etkili olmaya başladı. Dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile Karabük Üniversitesi beyaza büründü. Karabük Üniversitesinde yağan kar renkli ve güzel görüntülere sahne oldu. Öğrenciler bütünleme sınavlarına girmeden önce kar topu oynayarak stres attı. Karabük Üniversitesi’ne, Afrika ülkelerinden eğitim için gelen öğrenciler ise ilk defa kar görmenin sevincini yaşadı. Öğrenciler yağan karın keyfini kampüs içerisinde arkadaşlarıyla beraber yaptıkları kar topu savaşıyla çıkardı.

Külliye Karabük’e duygularını paylaşan Afrikalı öğrenciler, “Ülkelerimizin ikliminden dolayı hayatımızda hiç kar görmemiştik. İlk defa kar görüyoruz. Kara dokunmanın tarif edilemez bir mutluluğu var. Soğuk ama ıslatmıyor. Bu yüzden çok sevdik” diye konuştular.

Ayrıca kar yağışı nedeniyle Karabük Üniversitesi’nde tuzlama çalışmaları da yapıldı. Kampüs içerisinde kapanan yollar açılarak binaların giriş – çıkışları da temizlendi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarihi Tuzhisar Kilisesi Satışa Çıkarıldı 16 Milyon TL

Yayın: 29.03.2024 11:39
Paylaş:
A+ A-

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Kilise, bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan ve bir diğer ismi Surp Garabet olan bir yapıdır.

Kilise, Göydün köyünde yer almakta ve 1’inci Dünya Savaşı’nda başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere göç eden Hristiyanlar tarafından kullanılmıştır. Kilise, uzun yıllar boyunca atıl kalmış ve 2012 yılında 1’inci Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edilmiştir.

Kesme taşlarla yapılan kilisenin içerisinde ve dış yüzeyinde ‘haç’ işaretinin işlendiği taşlar bulunmaktadır. Kilise, emlak danışmanı Vahap Yıldız’a verilerek 16 milyon TL’ye satışa çıkarıldı ve girişine satılık yazısı asıldı.

Emlak danışmanı Vahap Yıldız, kilisenin satış süreciyle ilgili olarak, “Kilisemiz 19’uncu yüzyılda yapıldığını tahmin etmekteyiz. Burada önceden 3 bine yakın Ermeni yaşıyormuş. 1’inci Dünya Savaşı sonrasında buradaki Ermeniler başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelere göç etmişler. Kilise de o günden bu güne kadar atıl bir şekilde kalmış. Burayı satışa çıkardık” dedi.

Yıldız, kilise için 16 milyon liralık bedel belirlediklerini belirtti ve “Bugün itibariyle çekimleri yapıldı ve ilana koyuldu. Burası baya bir kilise olarak kullanılmış. Burası daha sonra da samanlık olarak kullanılmış. İlanımızın ardından yeni sahibine hayırlı olsun diyoruz. Sivas medeniyetler şehridir. İnşallah burayı artık yakışan birine vereceğiz” ifadelerini kullandı.