Ahmet Sarı ‘Aşılamada Tekrar Bir Artış Olmasını Umuyoruz.’

Ahmet Sarı ‘Aşılamada Tekrar Bir Artış Olmasını Umuyoruz.’

Yayın: 05.09.2021 23:06
Paylaş:
A+ A-

(Nurhan Deveci ) Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı gazetemiz muhabirlerinin sorularını cevapladı.

Aşılama sayılarında artış istediklerini ve aynı zamanda okulların ardından üniversitelerinde açılacak olması sebebiyle tüm Türkiye’de ciddi bir sosyal hareketlilik yaşanacağına dikkat çeken Ahmet Sarı;’Günlük aşılama seviyemiz son günlerde 1500 kişi dolaylarında seyrediyor. Daha önce günlük aşılama miktarımızın 5000 kişiye yaklaştığı olmuştu. Bu hafta ve önümüzdeki hafta aşılamada tekrar bir artış olmasını umuyoruz. Okulların ardından üniversitelerin açılacak olması nedeniyle tüm Türkiye’de ciddi bir sosyal hareketlilik yaşanacak. İlimize de hem diğer illerden, hem de yurt dışından öğrenciler gelecek. Bu nedenle vatandaşlarımızın bir an önce aşılarını tamamlamalarını öneriyoruz.Aşılama 15 yaşın altına düşmedi ama 12 yaşın üzerinde kronik hastalığı olan gençlerimiz aşı olabiliyorlar. Gençlerimiz aşılama durumlarını e-nabız’dan kontrol edebilirler. Anne ve babaların da bu konuda duyarlı olmalarını istirham ediyorum. Benim üniversite öğrencisi olan kızım 2 doz m-RNA aşısı oldu, lise öğrencisi olan oğlum da ilk doz m-RNA aşısını yaptırdı ve 2. doz vaktinin gelmesini bekliyor. Bu örneği çocuklarının aşılanması noktasında tereddüt yaşayan ailelerimiz için verdim.’dedi

Öğretmenlerin Aşılanma oranlarını iyi olduğunu yine de okulların açıldığı bu dönemde hem kendi hem de öğrencileri riske atılmamasını isteyen İl Sağlık Müdür Dr.Ahmet Sarı ;’ İlimizde öğretmenlerimiz arasında aşılanma oranı yüzde 85’in üzerinde. Kendilerine duyarlılıkları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Henüz aşı yaptırmamış kıymetli öğretmenlerimizi de aşılarını yaptırmaya ve topluma örnek olmaya davet ediyoruz. Aynı durum sağlık çalışanlarımız için de geçerli. Henüz aşısını yaptırmamış sağlık çalışanlarımızın da bir an önce aşılarını tamamlamaları hayati derecede önemli.’ifadelerini kullandı.

Yorumlar

  1. karbuksevdalısı

    3 ay gıbı kısa bır surede uretılen aşı adayı bu sıvılar..ınsanlarn kafasında soru işaretı bırakıyor.aşı olurken ımzalatılan kağıt ta yazan metın başlı basına kabus gıbı..bıontek sıtesınd eyazan baslı basına kabus gıbı..gen terapıs nedekse ? acaba bu aşıları cıkartanlar bu aşılardan oldumu?bıontekın kurucuları aşı oldumu ?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te İş Kazası Sonucu Hayatını Kaybeden İşçi İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Yayın: 04.05.2024 15:33
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, Çağ Çelik firmasına ait demirçelik haddehanesinde meydana gelen iş kazasında yüksekten düşen işçi Beytullah Arık (31), ağır yaralanarak yaşam mücadelesini 120 gün sürdürdükten sonra hayatını kaybetti.

Olayın ardından Özel Medikar Hastanesi’nde tedavi altına alınan Arık için Safranbolu ilçesinde Hz.Ömer Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.