Aileleri fındık bahçesinde çalışan çocukların yüzü, eğitici ve eğlendirici etkinliklerle gülüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.08.2024 16:00
A+ A-

GİRESUN (AA) – HAYATİ AKÇAY – Doğu ve Güneydoğu illerinden Giresun'a gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün düzenlediği etkinliklerle keyifli zaman geçiriyor.

Fındık hasadı için ağustosun ilk haftasında kente gelmeye başlayan tarım işçileri, Giresun Valiliği İl Özel İdaresince Aksu mevkisinde oluşturulan Geçici Konaklama Merkezinde kalıyor.

Sağlık ve eğitim hizmetleri de sağlanan merkezde konaklayan işçiler, yevmiye usulü anlaştıkları fındık üreticilerinin bahçelerine giderek hasat yapıyor.

Çocukların, aileleri fındık hasadında olduğu zaman kaliteli vakit geçirmeleri amacıyla da Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce eğitici ve eğlendirici etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Günün belli saatlerinde konaklama alanına gelen ekipler, çocuklara yönelik eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sokak oyunları, yüz boyama ve şarkılar eşliğinde dans gibi çeşitli aktiviteler düzenliyor.

– Eylülün ilk haftasına kadar sürecek

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, AA muhabirine, her yıl ağustosun ilk haftasında mevsimlik tarım işçilerinin Giresun'a geldiğini söyledi.

“Çocuklar Güvende” programı çerçevesinde farklı etkinlikler düzenlediklerini belirten Modaoğlu, “Alanında uzman ekiplerimiz tarafından çocukların daha kaliteli vakit geçirmeleri için eğitici ve eğlendirici etkinlikler yapılıyor. Çocukların Giresun'da kaldıkları sürece her dakikalarının mutlu geçmesini sağlıyoruz. Onların her zaman yanında olup çocukluklarını güvenli ve sağlıklı şekilde yaşamaları için Bakanlığımızın hizmet modellerini en iyi şekilde değerlendiriyoruz.” dedi.

Modaoğlu, çocuklara psikososyal destek ekiplerinin yanı sıra çocuk gelişim uzmanları ve psikologlar tarafından da her türlü desteğin verildiğinin altını çizerek, etkinliklerin eylülün ilk haftasına kadar sürmesinin planlandığını anlattı.

Eğitici ve eğlendirici etkinliklerden çocukların keyif aldığına işaret eden Modaoğlu, “Birçok çocuk şimdiye kadar kreş ya da anaokulu görmedikleri için bu etkinlikler onlara cazip geliyor. Çocukların her biri bu etkinliklerden dolayı çok mutlu. Biz de kendilerine bu mutluluğu sağladığımız için gururlu ve mutluyuz.” diye konuştu.

Modaoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a projeye destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trak medeniyetinin izleri sergileniyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 10:29
A+ A-

Kırklareli’nde Trak medeniyetinin izleri, müzik aletleri ve seramiklerle tanıtıldı.

Kırklareli’nde, “Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri” temalı seramik ve müzik aletleri sergisi açıldı.

Kırklareli 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından tarihi binada “Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri” temalı seramik ve müzik aletleri sergisi açıldı.

Sergide, müzik aletleri üzerine işlenen Trak medeniyetine ait figürlerle seramik objeler bulunuyor.

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Sanat Tarihi Uzmanı Fatma Ertuğ Oruçlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2022-2024 yıllarında hazırlanan müzik aletlerine işlenen figürler ve bazı objelerin sergilendiğini kaydetti.

Trakların, Milattan Önce (MÖ) 1200’lü yıllarda yaşamış büyük bir medeniyet olduğunu ifade eden Oruçlu, her medeniyetin kendine has özelliklerinin bulunduğunu belirtti.

Trak medeniyetine mensup insanların izlerini seramiklere yansıtıp geleceğe aktardıklarını dile getiren Oruçlu, “Traklarla ilgili Yunan döneminde yapılmış seramikleri, günümüz versiyonuyla yorumlayarak yeniden aktarmaya çalıştık. Bu seramik objeler, daha çok Yunan döneminde yapılmış olanlardır. Trakların en çok önemli olan figürleri atları. Çok güzel atlarının olduğu ve savaşçı bir toplum olduğu için önemsenmiş durumda. Ayrıca kadınlar da dövmeleriyle tanılıyor. Kendi kabilelerine ait dövmeleriyle biliniyor. Antik dönemde yapılmış olan müzik aletlerinin üzerine Trak figürlerini işleyip müzik aletleri koleksiyonu oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

Oruçlu, müzik aletlerinin akustiği ayarlanmış ve çalışır durumda olduğuna dikkat çekerek, her birinin çok ilgi gördüğünü kaydetti.

Sergi, 22 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.

 

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331