AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Demirkol, Sağlık Bakanı Koca’nın ziyaretini değerlendirdi:

AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Demirkol, Sağlık Bakanı Koca’nın ziyaretini değerlendirdi:

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.03.2024 00:44
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, kentin ulusal değil uluslararası bir sağlık markası olması için verdiği destek ve müjdeler için teşekkür ederek, “İnşallah en yakın sürede projelerimizi hayata geçiririz ve Bolu'muz, Türkiye'de ve uluslararası arenada adından turizmle sağlıkla sanayiyle söz ettiren bir il olur.” dedi.

Demirkol, yaptığı açıklamada, 13 Mart'ta kenti ziyaret eden Bakan Koca ile güzel bir program gerçekleştirdiklerini belirtti.

Koca'nın sağlık çalışanları ve esnafla bir araya geldiğini aktaran Demirkol, “Esnafımızla kucaklaşması, halkımızın Sayın Bakanımıza olan samimiyetleri, kucaklayışları da ayrıyeten ziyarete renk kattı. Hem halkımıza güzel karşılamaları hem de ziyaretleri dolayısıyla Sayın Bakanımız Fahrettin Koca'ya çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Demirkol, Bakan Koca'nın Bolu ziyaretine bazı müjdelerle geldiğini dile getirerek, “Daha öncesinde kendisiyle konuşmuştuk ve talebimizi iletmiştik. İlimizin sağlık alanında bölge ili olması hasebiyle ve bölgemize de hitap etmesi nedeniyle sağlıkta çok daha ileriyi hedefliyoruz. Sağlık turizmi hedefliyoruz, termal sağlık turizmini hedefliyoruz. Projelerimizde de bunları şehir hastanesiyle birlikte koyduk. Sayın Bakanımız da bu taleplerimizi değerlendirip ziyarette de müjdelerini vermiş oldu.” ifadelerini kullandı.

Koca'nın İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitenin bulunduğu alana 600 yataklı şehir hastanesi konseptinde hastane sözü verdiğini belirten Demirkol, şöyle devam etti:

“Onunla birlikte devam eden 150 yataklı Kadın Doğum Hastanesi projesinin yanı sıra 150 yataklı Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi noktasında sözü de bunun üzerine eklemiş oldu. Yine kendisine bölge hastanemiz olması sebebiyle bir PET-CT talebimizi ilettik. Özellikle onkoloji hastalarımız için genel cerrahideki muayenelerde oldukça talep oluyor ve il dışına gitmek durumunda kalıyoruz. Bölgemizde yok. Bölgemize de hitap edecek PET-CT cihazını da yine Sayın Bakanımız Fahrettin Koca müjde verdi.”

Demirkol, şehir hastanesi konseptinde hastane, PET-CT ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin Bolu için önemli olduğunu vurgulayarak, “Aslında ilimizin ulusal değil, uluslararası bir sağlık markası olması için vermiş olduğu destekler ve müjdeler için ilimiz adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. İlimize hayırlı olsun. İnşallah en yakın sürede projelerimizi hayata geçiririz ve Bolu'muz, Türkiye'de ve uluslararası arenada adından turizmle sağlıkla sanayiyle söz ettiren bir il olur.” şeklinde konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Samsun-Sarp demir yolu projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelen oda ve borsa başkanları, Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nu kurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, demir yolu projesi için TTSO'da düzenlenen istişare toplantısına Doğu Karadeniz'deki oda ve borsa başkanlarının katılım sağladığı belirtildi.

Projeyle ilgili görüşlerin paylaşıldığı ve projenin yatırım programına alınması konusunda görüşlerin ele alındığı toplantının ardından yapılan duyuruda, Doğu Karadeniz'in doğu ve batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olduğuna işaret edildi.

Birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgenin demir yolu bağlantısına henüz kavuşamadığına değinilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nun Samsun-Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları olarak istişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük heyecanla demir yolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir.”

Duyuruda, projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin ve ülkenin menfaatine büyük katkı sağlanacağına işaret edilerek, “Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarımızın katılımıyla Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nun kurulduğunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, platform bünyesinde bir çalışma grubu kurulacağı, yapılacak çalışmaların başta bölgedeki STK'ler, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekilleri, bakanlar, TOBB Başkanı ve Cumhurbaşkanıyla paylaşılacağı bildirildi.