AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Samsun’da konuştu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Samsun’da konuştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 15.06.2024 20:45
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimiyle ilgili, “'AK Parti'li belediyeler Millet İttifakı'na oy verdi' diye asla bir şey yok. Öyle bir konu yok. O bilgi yanlış ve adeta ajitasyon içerikli.” dedi.

Yılmaz, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Seçimde İmamoğlu'na AK Parti'li belediye başkanlarının oy verdiği yönündeki haberlere tepki gösteren Yılmaz, şunları söyledi:

“Belediyeler Birliği seçimiyle ilgili bilgi, külliyen yanlış ve yalan haber, iyi niyetten çok uzak bir habercilik anlayışıyla yapılmıştır. Orada, 'AK Parti'li belediyeler Millet İttifakı'na oy verdi' diye asla bir şey yok. Öyle bir konu yok. O bilgi yanlış, adeta köpürtme, adeta ajitasyon içerikli. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da sonuçlarına müdahale ettiği, sinirlendiği, kızdığı gibi birtakım ajitasyon dolu ve karalama da içerecek, incitici birtakım cümleler de içinde olan bir haber anlayışıyla yapılmış bir şey. Hiçbir şekilde doğrulukla alakası olmadığını altını çizerek söylemek istiyorum. Bırakın bizim arkadaşlarımızın onlara oy vermesini, onlar kendi delegelerinden alması gereken oyu da alamadılar.”

Özellikle depremden etkilenmiş illerden başlayarak seçim sonrası değerlendirme yaptıklarını dile getiren Yılmaz, “'Bir seçim biter, biz ondan sonraki seçimin, hatta ondan sonraki seçimin gerektirdiği şeyleri yapan bir siyasi kültürden geliyoruz' diye hep söyleriz. Aynı şekilde onu devam ettiriyoruz ve arkadaşlarımızın motivasyonunu artırmaya çalışıyoruz. Seçimde aday belirleme sürecinde olan rekabetin bittiğini, artık kucaklaşmanın ve nezaketin zamanı olduğunu, önümüzdeki süreçte yapmamız gerekenler konusunu konuşuyoruz.” dedi.

Toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse de katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te trafik kazalarında 5 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.06.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te meydana gelen üç ayrı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Safranbolu Sadri Artunç Caddesi'nde seyreden M.A. idaresindeki 35 BUC 508 plakalı otomobil, M.Ç. yönetimindeki 78 ABV 310 plakalı motosikletle çarpıştı.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, Safranbolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Merkez 100. Yıl Mahallesi'ndeki kazada ise M.C. idaresindeki 78 BV 952 plakalı motosiklet ile sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 78 DD 060 plakalı kamyonet çarpıştı.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ile arkasındaki İ.Y, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, kaza yerinden uzaklaşan diğer sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Yıldız Caddesi'nde de H.K. yönetimindeki 06 RPS 88 plakalı motosiklet, kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada yaralanan sürücü ile arkasındaki S.G, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sürücünün 1,31 promil alkollü ve ehliyetinin olmadığı tespit edildi.