Ak Parti İl Başkanından Gündeme Dair Değerlendirme

Ak Parti İl Başkanından Gündeme Dair Değerlendirme

Yayın: 15.01.2016 10:48
Paylaş:
A+ A-

AK Parti İl başkanı Timurçin Saylar düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak güneydoğuda yaşanan terör olayları ile ilgili bir açıklama yapar Saylar, “ülkemizin güney doğusunda yaşanan terör olayları bizi derinden üzmektedir.Ülkemize ihanet içinde olanlara gerekli cevap veriliyor ve bundan sonra da verilmeye devam edecektir.1 Kasım seçimlerinin ardından Karabük adına plan ve program çalışmalarının sürdürüyoruz.Seçimlerden bu tarafa programlar dahilinde proje çalışmaları yapmaktayız.Bu kapsamda şehrin 10-20-30 yılını kapsayan planlamalar yapıyoruz” dedi.

Başkan Saylar konularla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde diğer siyasi parti il başkanları ile kahvaltıda buluşup uzun bir sohbet etme olanağı elde ettik.Bunu sürdürmeyi düşünüyoruz.Bu birlikteliğin ardından belediye başkanımız Rafet bey ile de bir araya geldik.Bildiğiniz üzere devlet yatırımlarında belediyelerin desteğine ihtiyaç vardır.Rafet bey ile görüştüğümüzde bazı projelere birlikte karar verdik.Bu projeler arasında Valilik binası,Tıp fakültesi,İmam Hatip ve şuan ki mevcut valilik binasının yerine cami yapma projeleri gibi projeler bulunuyor.Valiliğin Yeşil mahalleye taşınma konusunu görüştük.İlimizde öncelikli olarak Valilik ve İl Özel idare binasına ihtiyaç var.Bu konuda belediye ile Valilik arasında ki yazışmalar yapıldı.Bu gelişme ile birlikte ise şimdiki valilik binası yerine cami yapılması olayını görüştük.Karabük’ün bir şehir camisine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.Bir dernek kurularak halkın kabul edeceği bir camiyi buraya yapılacak. Adliye binası ile ilgili şuan bir çalışma içerisindeyiz.İmam Hatip ve Tıp fakültesi konuları da olmak üzere muhatapları ile oturup konuşuyor ve tartışıyoruz” dedi.

Diğer yandan diğer yatırımlar konusunda da bir dizi açıklamalarda bulunan Saylar, “5000 evlerde bir sporcu fabrikası yapmak için çalışmalarımız vardı ancak bölgede meydana gelen heyelan sonrası çalışmalara ara verilmişti.Şimdi tüm spor dallarını kapsayan bir sporcu fabrikası kurmak üzere çalışmaları tekrar başlatıyoruz.Üniversitemize katkılar sağlıyoruz.Üniversite yönetimi önümüzde ki birkaç yıl ile ilgili planlama çalışmaları yapıyor.Bu çalışmalar bizim önümüze geldiğinde gerekli katkıları vermeye devam edeceğiz.

FİLYOS LİMANI VE İHTİSAS ORFANİZE SANAYİ BÖLGESİ HIZ KAZANIYOR

Bilindiği gibi Filyos limanı ile ilgili açıklamaya sayın başkanımız yaptı.Karar ile ilgili iki davanın çözüldü müjdesini verdi.Yine İsmetpaşa ile ilgili tüm dosyaları bakanlığımıza götürdük.Organize sanayi genel müdürlüğüne tüm dosyalar verildi.Kurulma kurulu önümüzde ki günlerde gelip inceleme yapacak. İlk etapta 10 milyon metrekare alan üzerinde başlayacak Makine İhtisas Organize sanayi bölgesi Karabük’e hayırlı olsun diyoruz.

EK BİNA İLE İLGİLİ YER SORUNU VAR

Hastane konusuna gelirsek,bilindiği gibi hastanede bir yönetim değişikliği oldu.Tabi ki hastanemizde bir kısım eksiklikler yaşanıyor ancak bunları çözmek için yetkililer çaba gösterecekler.Anjiyo ile beraber ilk olarak açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra ek bina ile ilgili yer sorunun çözmek için çalışmalar yapılıyor. Yine Eskipazar ve Yenice ilçe hastanelerimizin yapımı devam ediyor.

DSİ ÇALIŞMALAR YAPTI

Şehrimizde DSİ yatırımları tüm hızıyla devam ediyor.Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemde DSİ Karabük şefliğini daha aktif hale getirdik.DSİ tarafından 2015 yılında 28 milyon TL tutarında önemli yatırımlar yapıldı.Şu an DSİ çalışmalarından oldukça memnunuz ve 2016 yılında da önemli yatırımlar gerçekleşecek.

KARAYOLLARI ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ

Karayollarının yaptığı çalışmalardan memnun olmadığımızı hep söylüyoruz.Bu yüzden Karayolları genel müdürümüzü Karabük’e davet ettik.Önümüzdeki günlerde genel müdürümüz Karabük’e gelecek ve burada yapılacak çalışmaları yerinde inceleyecek.Çevre yolu öncelikli olarak Zonguldak’tan gelen yolla Soğuksu üzerinden Organize Sanayi bölgesi üzerinden geçirilecek”ifadelerine yer verdi.

ŞARTLARI UYAN EMEKLİLERE KONUT YAPILACAK

Son olarak son ayların en önemli konuları arasında öncelikli yerini koruyan emeklilere ucuz konut projesi ile ilgili açıklama yapan Saylar, “bilindiği gibi emeklilere yapılacak konut projesi ile ilgili bir önceki milletvekilimiz ile TOKİ başkanına gitmiştik.Daha sonra yapılan çalışmalar neticesinde ilk yer soğuksu soğan tarlası mevki ile ilgili oldu.Şuan Kirkille,5000 evler ve Bostanbükü Göztepe mahallesi bölgelerinde arsa üretilmeye çalışılıyor.Her bölgeye 500’er,600’er konut yapmak için projeler geliştiriliyor.Emekliler ile öngörülen konutların şartlara uygun olanların hepsini yapacağız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.