AK Parti’deki FETÖ artıkları KİM?

AK Parti’deki FETÖ artıkları KİM?

Yayın: 24.09.2023 16:58
Paylaş:
A+ A-

Son haftalardaki açılış törenlerinde üst üste yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Başkan Vergili’nin AK Parti’deki FETÖ artıklarından sonra “Kusura bakmasınlar meyhane de açamam, pavyon da açamam” şeklindeki sözleri yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşledi

Karabük’te pavyonlar Ak Parti Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Namal’ın gayretleri ile kapanmıştır.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili gündem belirlemeye devam ediyor. Son haftalarda belediye tarafından yapımı tamamlan hizmetlerin açılış törenlerinde yaptığı etkili konuşmalarla dikkat çeken başkan Vergili, henüz karşılık verilmeyen ‘AK Parti’deki FETÖ artıkları’ çıkışından sonra, ‘Diyorlar ki Karabük’te yaşam alemi yok. Sen ne yaşam alemi istiyorsun. Benim çocukluğumda, yaşam alemi istiyorsan Karabük’te 4 tane pavyon vardı şimdi yok. Bunlara mı özeniyorsunuz? Çay kahve içilecek yer, restoran her yerde var.  100. Yıl Mahallemizin İstanbul’dan farklı bir tarafı yok. 100. Yıl Karabük’ün dışında mı? Kapalı caddemiz var, yaşam alanlarımız, 2 tane alışveriş merkezimiz var daha ne istiyorsunuz? Ne istediğinizi söyleyin onu da yapalım. Kusura bakmasınlar meyhane açamam, pavyonda açamam” sözleri ile yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşledi.

AK PARTİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Önceki hafta yapılan MHP İl kongresinde AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’ın da yer aldığı ortamda ‘Dikkat etsinler AK Parti’nin içinde FETÖ artıkları var” sözü ile dikkat çeken Belediye Başkanı Vergili, Belediye Meclis üyesi ve AK Parti’nin muhtemel belediye başkan aday adaylarından Muzaffer Atılkan’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı proje paylaşımlarından bazıları için FETÖ imasında bulundu. Aynı konuşmasında sosyal yaşam için çarpıcı cümleler kuran Vergili, “Ne istediğinizi söyleyin onu da yapalım. Kusura bakmasınlar meyhane açamam, pavyonda açamam. Bunun dışında vatandaşımız ne isterse onu vermek mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalara şimdiye kadar AK Parti İl başkanlığından herhangi bir karşılık gelmedi.

BAŞKAN VERGİLİ NE DEMİŞTİ?

Başkan Vergili tartışmalara neden olan son açıklamasında, “14 yıldan beri görevdeyiz. 14 yıldan beri görevdeyken siyasi olarak bir şeyler ortaya atmaya başladılar; ‘Rafet Vergili bu dönem çalışmadı.’ Rafet Vergili bu dönem en fazla çalışandı. 2.5 yıl pandemi olmasına rağmen Karabük’te ve çevre illerde en fazla hizmeti Karabük Belediyesi yaptı.

Yağmur suyu drenaj hatlarını bitirdik belki de Türkiye’de tek örneği. Bu seneki Karabük hiç etkilenmedi. Biz bundan sonra Türkiye’de yağışların çok daha artacağını tahmin ederek bu yatırımı yaptık ve faydasını gördük.

Alt geçidimizi yaptık. Büyük bir proje. 100 milyon liralık bir proje. Bugün belediye imkânlıları ile yapılamayacak bir proje.

Çamlık Parkı’nı yaptık. Çamlık Parkı ve içerisindeki Emniyet binası yine belediye bütçesiyle yapılamayacak bir proje.

Güven kavşağında çevik köprüden yaya köprüsünü takviye ettik. Emekli evini yaptık. 5000 evlerde park yapımları devam etti. Bu dönem 9 tane park yapmışız. Sosyal Yaşam Merkezimizi bitirdik. Pazar yerlerinde düzenlemelerimizi yaptık. Bu düğün salonunu yaptık. Kanyon Parkı bitirdik. Bilim merkezimizi bitirdik. Cumhuriyetin 100. Yılında gençlerimiz için 100. Yıl bilim merkezi bitmiş oldu. Bunlar parayla yapılacak hadise değil. Bazıları çıkmış Rafet vergili çalışmadı diyor. Herkese söylüyorum bütün partilerin oyunu aldım. Bizim kurmuş olduğumuz Karabük İttifakıdır. Hizmetimizi de yaptık. En adil şekilde Karabük Belediyesi hizmet etti. Hiç kimseyi de birbirinden ayırmadı. En sıkıntılı anımızda bile bir kapı açıldı ve kimseye muhtaç olmadık. Seçime kadar her ay 2 3 tane açılış ile Rafet Vergili ne hizmet etmiş herkese göstereceğiz. Şimdi birileri kendi kafalarından proje üretiyor. Cumhur İttifakına son derece destek verende Milliyetçi Hareket Partisidir. Hiç kimse tek başına başkan oldu sanmasın. Bizi de herkes kabullenmek mecburiyetinde. Ben genel merkezimin talimatlarına sonuna kadar uyacak bir siyasiyim, bir neferim. Sizde genel merkeziniz ne derse onu yapacaksınız ve bizimle uyumlu çalışacaksınız. Bunun gibi hizmetlerimiz yılsonuna kadar devam edecek. Mahallelerimizin eksiklerini tamamlayacağız. Bu mahalle ben Belediye Başkanı olduktan sonra yapıldı. Buralarda 1 tane bina yoktu. Spor Vadimiz ile şu anda Karabük’ün en kıymetli yeri oldu. Spor Vadimizin de açılışını yapacağız. Etkinlikleri de başlayacak. Karabük’te hemen hemen hiçbir etkinlik eksik kalmayacak. Diyorlar ki Karabük’te yaşam alemi yok. Sen ne yaşam alemi istiyorsun. Benim çocukluğumda, yaşam alemi istiyorsan Karabük’te 4 tane pavyon vardı şimdi yok. Bunlara mı özeniyorsunuz? Çay kahve içilecek yer, restoran her yerde var.  100. Yıl Mahallemizin İstanbul’dan farklı bir tarafı yok. 100. Yıl Karabük’ün dışında mı? Kapalı caddemiz var, yaşam alanlarımız, 2 tane alışveriş merkezimiz var daha ne istiyorsunuz? Ne istediğinizi söyleyin onu da yapalım. Kusura bakmasınlar meyhane açamam, pavyonda açamam. Bunun dışında vatandaşımız ne isterse onu vermek mecburiyetindeyiz” demişti.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.