AK Parti’nin Zafer Gecesinde Dikkat Çeken Görüntüler

AK Parti’nin Zafer Gecesinde Dikkat Çeken Görüntüler

Yayın: 02.04.2024 14:42
Paylaş:
A+ A-

Türkiye genelinde düşüş yaşayan ve sahip olduğu birçok belediyeyi kaybeden AK Parti Karabük’te adeta şov yaptı.

3 dönemdir görevdeki mevcut Belediye Başkanı MHP adayı Rafet Vergili’ye 4 bin 500 dolayında oy farkı atarak yeni döneme adını yazdıran AK Parti adayı Özkan Çetinkaya Karabük’teki etkili çıkışın mimarı oldu.

Yenice’de 3 bin 589 oy alarak en yakın rakibi 15 yıldır başkanlık yapan MHP adayı Zeki Çaylı’ya bin 874 oy farkı atan Sertaş Karakaş tarihi farkla yeni döneme adını yazdırdı.

MHP’de olan Eskipazar Belediyesi de Serkan Civa ile yeniden AK Parti’ye geçti. Civa, MHP adayı Sırrı Şen ile girdiği yarışta 505 oy farkıyla bin 870 oy aldı.

AK Partili Belediye Başkanı Yakup Narter’in aday gösterilmediği Ovacık’ta AK Parti adayı Ahmet Şahin bağımsız aday olarak yarışa katılan Ovacık’ın eski Belediye Başkanı Mustafa Dursun2a 113 oy fark atarak 195 oyla ilçenin yeni belediye başkanı oldu. Ovacık’ta 392 geçerli oy sayıldı.

Daha önce MHP’de olan Yortan belde belediyesi de el değiştirerek AK Parti’ye geçti. Eski başkan Yılmaz Tiryaki 439 oyla yeniden başkan seçilirken, en yakın rakibi Yeniden Refah Partisi adayı Alaattin Islak 305 oy aldı.

AK Parti tek kaybını Eflani’de yaşadı. İlçede 4 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Ertuğrul koltuğunu MHP adayı Hüsnü Akın’a bıraktı. Akın 861 oy alırken, Ertuğrul 464 oyda kaldı.

AK PARTİ ADETA PATLAMA YAPTI

2019 seçimlerinde Karabük’teki 7 seçim bölgesinde sadece 2 belediye (Eflani ve Ovacık) kazanabilen AK Parti, hafta sonu yapılan 31 Mart seçimlerinde Türkiye genelindeki genel düşüşün aksine Karabük’te adeta patlama yaptı. CHP’de olan Safranbolu Belediyesi ile MHP’ye geçen Eflani belediyesi dışında tüm belediyeler AK Partili oldu.

KARAGÜL VE SARITAŞ FARKI

AK Parti’nin Karabük’te elde ettiği büyük başarının perde arkasında ise daha önce MHP’de görev alan isimlerin varlığı dikkat çekti. 2019’da Yenice’den İl Genel Meclisi üyesi seçilen, daha sonra partisinin ilçe Başkanlığı görevini yapan ve milletvekili adaylığı için istifa eden iş insanı Murat Karagül, aday listede 2. Sırada yer alınca istifa etmiş, devamında partiden ihraç edilmişti. 31 Mart seçimlerinde AK Parti Karabük Belediye Başkanı adayı Özkan Çetinkaya’nın kontenjan aday listesinde yer alan Karagül ile daha önce Karabük Ülkü Ocakları Başkanlığı ve MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Yalçın Samet Sarıtaş kampanya sürecinde ortaya koydukları performansla dikkat çektiler.

ZAFER GECESİNE BOZKURT DAMGASI

AK Parti’nin Karabük’teki zafer gecesinde Kemal Güneş caddesinde düzenlenen kutlamalarda Karabük’ün yeni Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın A takımında yer alan Karagül ve Sarıtaş’ın coşkulu kalabalığı bozkurt selamı ile selamlaması alkışlarla desteklendi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin de bozkurt selamı ile poz verdiği gecede yaptığı konuşmada “Bizim bir Cumhur İttifakımız var. Cumhur İttifakı’na bağlı olmak suretiyle ve bu ittifakı tahkim etmek üzere olan bir stratejiyle yol yürüyeceğimizi açıkça ifade etmek istiyorum. Cumhur İttifakı Türkiye’nin çimentosudur, kurtuluş reçetesidir. Bu bakış açısına sahip olduğumuz için kampanyamız süresince ilimizde ve ilçelerimizde de bu stratejiye bağlı olarak hareket ettik” demişti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME – Çorum’da eski eşinin kocasını ve araya giren başka bir kadını öldüren kişi tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un İskilip ilçesinde bıçaklı saldırıda 2 kişiyi öldüren, 1 kişiyi de yaralayan zanlı tutuklandı.

Murat Ç. (42), iki yıl önce boşandığı Emine Sungurlu (42) ve eşi Fatih Sungurlu (45) ile gece saatlerinde Ulaştepe Mahallesi Helvacı Sokak'ta karşılaştı. Sungurlu çifti ile Murat Ç. arasında tartışma çıktı.

Sungurlu çiftinin misafirliğe gittiği Ramazan Balaban (50) ve Şerife Balaban (52), sesleri duyarak sokağa çıktı ve tarafları ayırmak için araya girdi. Bu sırada bıçaklı saldırıda bulunan Murat Ç, Fatih Sungurlu ile Balaban çiftini yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, Fatih Sungurlu'nun olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi.

Balaban çifti ise yapılan müdahalenin ardından ambulansla İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şerife Balaban, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Durumu ağır olan Ramazan Balaban ise daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Karın bölgesinden bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Ramazan Balaban'ın ameliyat edildiği, tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü öğrenildi.

Saldırının ardından olay yerinden kaçan Murat Ç. ise kısa süre sonra yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İfadesine başvurulmak üzere emniyete götürülen Emine Sungurlu'nun ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Şüphelinin akşam saatlerinde de Sungurlu çifti ile tartışma yaşadığı, çiftin şikayeti üzerine gözaltına alındığı ve ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan Fatih Sungurlu ve Şerife Balaban'ın cenazesi, İskilip Devlet Hastanesi morgundan alınarak, otopsi işlemleri için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Otopsinin ardından Fatih Sungurlu'nun cenazesi İskilip ilçesine bağlı Çukuröz köyü mezarlığında, Şerife Balaban'ın cenazesi de İskilip ilçe mezarlığında defnedildi.