Akbaş, pansiyonlardaki iş ve işlemlerin büyük bir titizlikle yapılmasının talimatını verdi

Akbaş, pansiyonlardaki iş ve işlemlerin büyük bir titizlikle yapılmasının talimatını verdi

Yayın: 06.09.2023 11:36
Paylaş:
A+ A-

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında Şube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven, pansiyonu bulunan okul müdürleri ve pansiyon sorumlusu yöneticiler ile pansiyon hazırlıkları hakkında değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği doğrultusunda pansiyonlardaki iş ve işlemlerin büyük bir titizlikle yapılmasının talimatını verdi.

Akbaş yaptığı konuşmada, ” Hepinizin de bildiği üzere İlimizin hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda sistematik olarak artan bir başarı grafiği var.  Bu başarıyı bizler okullarımızın kalitesi, imkânları,  yapılan idare ve sevk işlemleri, istişare, ekip ruhu, öğretmenlerimizin büyük özveri ve gayreti, öğrencilerimizin akademik ve sosyal alana teşviki ve istikrarı, velilerimizin bilinçli olması gibi birçok etkene bağlıyoruz. Bu hususların yanısıra yöneticilerimizin yönetmelikleri, genelgeleri, incelemeleri ve gerek Bakanlığımız tarafından gerekse Valiliğimiz tarafından verilen talimatları yerinde ve vaktinde uygulanması yine bize başarıyı getirmektedir. Maarif davamızda aynı çalışma düsturumuz ile yolumuza koşar adımlar ile devam edelim.

Değerli mesai arkadaşlarım, pansiyonlarımızı eğitim öğretim başlamadan bütün eksikliklerini giderelim. Pansiyonumuzdaki odalar, mutfak, lavabo vb. alanların temizliğinden onarımına kadar bütün işleri ivedilikle tamamlayalım. Alınan gıdaların stoklanmasını, üretim ve tüketim tarihlerini takip edelim ve yiyeceklerin numunelerini mutlaka alalım.

Belletmen öğretmenlerimiz ile bir toplantı gerçekleştirelim. Onlar ile birlikte mutlaka iç yönerge hazırlayalım.

Pansiyonlarımızda Bakanlığımızın onayı olmadan öğrenci haricinde kimseyi yatılı olarak misafir etmeyelim.

Öğrencilerimizin evci izni konusunda mutlaka velilerimize bilgi verelim.  

 Etüd saatlerini öğrencilerimize verimli olacak şekilde ayarlayalım. Zaman zaman belletmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile sohbet edelim. Onların talep, öneri ve sorunları varsa dinleyelim. Pansiyona geldikleri ilk gün onlara “hoş geldin” diyerek ikramlarda bulunalım. Devletimizin bütün imkanları öncelikli olarak geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için. Bu imkanları en güzel şekilde kullanalım” dedi (Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.