Ali Yavuz “İnsanlar Çok Mutsuz”

Ali Yavuz “İnsanlar Çok Mutsuz”

Yayın: 20.09.2023 11:50 |Güncelleme: 27.12.2023 16:41
Paylaş:
A+ A-

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz:  “İnsanlar Çok Mutsuz”

Birlik Medya Gün Ortası Programında Hakan Tuçer’in konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, ekonomik sıkıntıya dikkat çekerek, vatandaşların birden bire gelen zamlar nedeniyle neye uğradığını anlamadığını ve günden güne artan bir geçim sıkıntısı çektiğini söyledi.

Mahalle mahalle gezerek çalışmalarına hızlı bir şekilde  başladıklarını ve vatandaşların sorunlarını dinlediklerini belirtern Başkan Yavuz; “Vatandaşlarımızın çoğu birden bire gelen zamların, geçim sıkıntısı yarattığını bana söylediler. İnsanlar çok mutsuz. Ailede herkes mutsuz oluyor elbette. Esnaflar da zam yapsak bile müşterisi olmadığını dükkânlarını kapattığını söyledi. Mahallelerin her birinde ekonomik sorunlar zirve yapmış durumda. Bu durumu konuşa konuşa sinmişler, bıkmışlar artık söyleyemiyorlar bile. Gençler bir mekanda su içiyor sadece, bakıyorsunuz sirkülasyonda kalmadı. Manavı, kasabı birbirinden alışveriş yapamaz duruma geldi. Karabük neden bu kadar bahtsız bunlara bakmak lazım. Futbol maçları vardı. Bir araya gelirdik. Önceden bir bayram alışverişi vardı. Karabük bizim. Ekonomiyi düzenlemek ve sosyal yaşamı düzeltmek gerekir. Haddehane işçisi asgari ücret üzerinden yüzde 34 zam yapıldı ama her şeye zam geldi. Alım gücü var mı? Bu insanlarla konuşmak lazım. Biz hayatları güzel olsun diye genç arkadaşlarımız için birlikte çabalamalıyız. Gençler artık düğün yerine sadece nikahla evleniyor. Bir buzdolabı 40 bin TL olmuş. Bunlar evlenince borç mu ödeyecek ekmek mi yiyecek? Bunlara bakmamız gerekiyor” dedi.

GENÇLERİN ÜYE SAYISI ARTTI

“CHP’de gençlerin üye sayısının altını çizen Başkan Yavuz, mahallelerde köylerde ne tür sıkıntılar var hep birlikte bakacağız . Oradaki, Türkiye’deki Karabüklüler bizim için aynı değerdedir. Bugün yardımlaşma kalmamış, bencilleşmenin arttığı bir yaşam var. Kayabaşında bir kişi borç listesi yazarak kendini astı. Dün yine Tüccarlar Kooperatifi önünde bir çift kavga ediyordu. Bunlar bizim kentimizde hiç görülmeyen bilinmeyen şeylerdi. Bizim yanlış giden her şeye dur dememiz lazım. Gençlerin üye sayısı arttı. Biz bir hedef belirledik. Gençlik kollarında çalışırken ben de onların zorluklarını görebiliyordum. Şimdi öğrencilerimize ev eşyası tedarik etme kararı aldık. Burada bir öğrenci ben Karabük’te ekonomik sıkıntı sebebiyle okuyamadım dedirtmemek istiyoruz. Bir hayırlı birey kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ OLMALI

İş Sağlığı ve Güvenliğinin önemine dikkat çeken Yavuz, kendisinin de babasını Kardemir”de iş kazasında kaybettiğini belirterek, “İş sağlığı ve güvenliği değil işçi sağlığı ve güvenliği olmalıdır. Ben bunu çocuk yaşta tecrübe ettim. Örneğin, Kardemir’de vefat eden Emrah Yılmaz kardeşimiz Allah rahmet eylesin. Bunun önlemleri alınmalı, kimse önlemsizlik yüzünden ölmemeli. Kentin merkezinde gençlerin oturacağı yerler 100. Yıla kaydırıldı. Bu nedenle büyük bir dengesizlik var. Belediyenin düğün salonu ve otoparkları vardı. Oradaki esnaflar nereye kazandırılacak. Dükkanları kapatıldı. Bizim herkesi düşünmemiz lazım. Yolların yapımı, halk otobüslerinin halka kazandırılması çok geç yapıldı. Pandemi’de yollar yapılabilirdi. Şimdi Özel Medikar Hastanesi önüne doğru çatal bir yol ayrımı yapılmış. Ne kadar çok kaza oldu. Bunların düzeltilmesi lazım. Bugün bizden çekindikleri için ittifak düşünüyorlar.” diye konuştu.

CHP’nin çok büyük bir parti olduğunu ve  yönünü işçiye, memura, halka çevirdiğini belirterek,  yerel seçimlerden de çok umutlu olduklarını söyledi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Konya Şeker’den çiftçiye 293 milyon liralık avans

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Konya Şeker, 2024-2025 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklarına 293 milyon liralık nakdi ödeme yapacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Konya Şeker, ödeme kapsamında birinci avans (çapa avansı) 17 Mayıs Cuma 17.00'den sonra çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Çapa avansıyla başlayan süreç, sulama ve söküm avanslarıyla devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, mevsim ve iklim geçiş süreçlerinden kaynaklı, ani gelişen dolu ve sel afetleri nedeniyle ürün hasarlarına sebep olan talihsiz bir süreç yaşandığını belirtti.

– “Üreticimize bütün imkanları zorlayarak destek vermeye devam edeceğiz”

Üreticiye destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Erkoyuncu, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen hiç beklemeden her koşulda üretme arzusuyla binbir emek ve zahmete katlanarak zarar gören tarlasını yeniden hazırlayıp tohumla buluşturan, üretim sezonunun daha başındayken beklemediği maliyetlerle karşılaşan üreticimize bütün imkanları zorlayarak destek vermeye devam edeceğiz. Çiftçilerimizle sıkı bir gönül bağımız var, bizzat pancar eken, yetiştiren, sürekli takibini yapan biri olarak her gittiğim köyde, mahallede, tarlada onlarla aynı dili konuşmak, dertleriyle dertlenmek bazen hiç kimsenin fark etmediği hazine değerindeki tecrübe edilmiş bilgileri onlardan almak bizleri son derece mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Erkoyuncu, her gün ülkenin milyonlarca hanesindeki sofralara koyulan gıdaların gerçek kahramanları olan çiftçileri her koşulda destekleme gayreti ve azminde olduklarını dile getirdi.

– “İlerleyen süreçte de sulama ve söküm avanslarımızı dağıtacağız”

Üreticileri mağdur etmeden ve taleplerine ellerinden geldiğince yardımcı olarak süreci devam ettirdiklerini belirten Erkoyuncu, şunları kaydetti:

“2024-2025 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklarına 293 milyon liralık nakdi ödemelerimize başladık. İlk olarak çiftçimizin çapa avansı, 17 Mayıs Cuma saat 17.00'den sonra hesaplara yatacak. İlerleyen süreçte de sulama ve söküm avanslarımızı dağıtacağız. Çiftçimizin ücretini alın teri kurumadan önce ödeme gayesiyle hareket ediyor ve çiftçimizi doğabilecek tüm mağduriyetlerden uzak tutmaya çalışıyoruz. Çiftçimiz ürettikçe ülkemiz büyümeye ve kalkınmaya devam ederken Anadolu'nun bağrından doğan ve bugün her alanda başarısını kanıtlayan Torku'muz da gücünü kanıtlamaya devam edecek.”