Alışveriş Merkezleri’ne Yoğun İlgi

Alışveriş Merkezleri’ne Yoğun İlgi

Yayın: 18.04.2023 15:54
Paylaş:
A+ A-

Okulların ikinci ara tatili ve Ramazan Bayramı birleşince, tatillerini Karabük’te geçirmek isteyen vatandaşlar, alışveriş merkezlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Karabük’te kadınların tercihi daha çok kendileri yanı sıra çocuk ve bebek giyim mağazaları iken; erkeklerin de ayakkabı mağazaları oluyor. Özellikle hazır ve çabuk gıda tüketilen fastfood restoranların doluluğu ise gözlerden kaçmadı. Kares ve Onel Avm’yi 16 Nisan 2023 tarihinde yaklaşık 12 bin 500 kişi ziyaret etti. Günlük ziyaretçi sayılarının 6 bin civarında olduğu Avm’lerde, özellikle bayram ve benzeri tatillerde ziyaretçi sayısı iki katına çıkıyor. Vatandaşlar, havaların yağışlı olduğu günlerde en çok kapalı alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Bu nedenle de otoparklarının kilitlendiği görülüyor.

E-ticaret, hacmi arttırdı

Pandemiyle birlikte e-ticaret sektörü yüzde 70 büyüyerek, 5 yılda alacağı mesafeyi 1 yılda katetmişti. Karabük’te, ülkemizin tanınan giyim mağazalarının e-ticaret ile kar sağladığı biliniyor. Herhangi bir çevre ilde bulunan bu mağaza şubelerinin, birbirleriyle hızlıca erişim sağlanabiliyor. Müşteriye özel bu hizmetle, istenilen ürün müşterinin ayağına kadar geliyor. Kurumsal şirketler e-ticaret hacmini arttırırken, Karabük’teki alışveriş canlılığının büyük payına sahip oluyor. Alışverişin göz önünde olmayan, depolardan ve başka illerden anında erişim imkanı Karabük Avm’lerde hissediliyor. Okulların tatile girmesiyle birlikte bayramı Karabük’te geçirmeye hazırlanan vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ekonomiyi canlandırıyor.

Arefe Günü, alışveriş merkezlerine 20 bin ziyaretçi bekleniyor

Ramazan Bayramı Arefe gününde alışveriş merkezlerinin dolup taşacağı düşünülüyor. Karabük’te vatandaşların ailece bir araya gelip vakit geçirebilecekleri tek mekan alışveriş merkezleri haline geldi. Havaların ısınmasıyla birlikte Safran Park Avm ile cadde üzerinde bulunan mağazaların daha çok tercih edileceği döneme giriliyor.  (Sadık ARSLAN)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rusya ile Türkiye arasındaki ortaklık devam ediyor

Yayın: 03.07.2024 15:27
Paylaş:
A+ A-

Rusya Devlet Başkanı Putin: Dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, “Dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor.” dedi.

Putin, “(Türkiye ile) Stratejik projelerimizi planlı şekilde hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 6,7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti, turizmde rekor kırdık.” diye konuştu.