Almus’a doğal gazın boru hattıyla götürülme çalışmaları şubat ayına kadar bitecek

Almus’a doğal gazın boru hattıyla götürülme çalışmaları şubat ayına kadar bitecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.12.2023 08:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Almus ilçesine doğal gazın boru sistemiyle götürülmesi çalışmalarının gelecek yılın şubat ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, yaptığı açıklamada, 2019'dan bu yana ilçeye taşımalı olarak götürülen doğal gazın boru hattıyla verilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Şehir içi şebekenin bir bölümünü bitirerek ilçeye 2019'da ilk gazı verdiklerini hatırlatan Özer, “2020'de de ilçenin tamamında doğal gaz kullanımını sağladık. Bölge Müdürümüz ile yaptığımız planlamalara göre, taşımalı sistem ile başlattığımız doğal gazın 4 yıl içinde borulu sisteme geçişinin sağlanacağını düşünüyorduk.” dedi.

Aradan geçen 4 yılın ardından Tokat merkezden Almus'a doğal gaz boru hattının yapımına başlandığını dile getiren Özer, “Tokat merkezden alınacak doğal gaz için 35 kilometrelik boru döşeme çalışmaları yapılıyor. Şu anda boru hattının yüzde 70 i tamamlandı. Doğal gazın ilçeye boruyla getirilmesi sistemine geçişin gelecek yıl ocak veya şubat aylarında gerçekleşeceğini öngörüyoruz.” ifadesini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta dere ıslahı sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta dere ıslah çalışması sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi.

Zonguldak-Ankara kara yolu 6. kilometresi Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında bir ağacı kesti.

Bu sırada yoldan geçen mahalle sakini Engin Zaman, porsuk ağacının kesildiğini görünce Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Bölgede yaptıkları incelemede kesilen ağacın 1183 yaşındaki porsuk olduğunu tespit eden ekipler, konuya ilişkin tutanak tuttu.

Zaman, gazetecilere, evine giderken iş makinesinin çalıştığını fark ettiğini ve merak edip bölgeye geldiğini anlattı.

Ağacı kestiklerini görünce müdahale ettiğini aktaran Zaman, porsuk ağaçlarının normalde 750 ila 1000 rakımda yaşadığını ancak kesilen ağacın bu alçak rakımda yetişmesinin onu ilginç yaptığını söyledi.

Bölgenin ve porsuk ağaçlarının korunması için daha önce ilgili tüm kurumlara dilekçeler yazdığını belirten Zaman, ekiplerin olay yerine gelip tutanak tuttuklarını kaydetti.