Altınbaş Üniversitesi Gastronomi öğrencileri PınarOnline ile buluştu

Altınbaş Üniversitesi Gastronomi öğrencileri PınarOnline ile buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.12.2023 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve PınarOnline, geleceğin şeflerini sürdürülebilir mutfak konseptleriyle buluşturmak amacıyla işbirliğine gitti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, işbirliği çerçevesinde Altınbaş Üniversitesi Gastronomi öğrencileri, “Sürdürülebilir Mutfak” projesiyle PınarOnline ile buluşurken, genç şefler geleceğin tariflerini hazırlayacak.

Son yıllarda sıklıkla duyulan “sürdürülebilirlik” kavramı, günlük yaşam pratiklerine dahil edildiği ölçüde anlamlı hale geliyor.

Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve PınarOnline da bu kapsamda işbirliğine giderken, gastronomi öğrencileri, 14 haftalık özel bir ders programıyla öğrendiklerini, mutfakta sürdürülebilirlik ve sıfır atık kapsamında yaratıcı tariflere dönüştürecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi, Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden, sürdürülebilirliği içselleştirdiklerini ve akademik eğitimde mesleki etiğin bir parçası haline getirdiklerini belirtti.

Hedeflerinin mühendislikten eczacılığa kadar tüm branşlara bu kavramı yerleştirmek olduğunu aktaran Türkden, ilk uygulamasını da “Sürdürülebilir Mutfak” projesi ile yaptıkların anlattı.

Türkden, “Diğer önem verdiğimiz konu da sektör işbirlikleri. Paydaşlarla ortak akıl ve işbirliği bizim kültürümüzün bir parçası. İçinde bulunduğumuz yüzyıl da zaten bunu gerektiriyor. Sürdürülebilir bir gelecekte öğrencilerimizin gerçek dünya deneyimi kazanmalarını sağlayacak önemli bir adım olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

– “Sürdürülebilirliği desteklemeye devam edeceğiz”

PınarOnline Dijital Dönüşüm ve E-ticaret Direktörü Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik de sürdürülebilirliğe son derece önem verdiklerini, bu alanda birçok projeye imza attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilirlik bizim kuruluş felsefemizde yer alıyor. Sürdürülebilir bir dünya için PınarOnline olarak birçok proje geliştirdik. Gıda israfıyla mücadele ve sürdürülebilir mutfak uygulamaları günümüzde büyük önem taşıyor. Geleceğin şeflerine, kaynaklarımızı ve çevremizi koruyarak çalışma bilincini aşılamak için Altınbaş Üniversitesi'nde PınarOnline ile Sürdürülebilir Mutfak dersini açtık. PınarOnline'ın desteğiyle başlayan derslerle şefler, günümüz sağlık, etik ve çevresel sorunlarına karşı duyarlılık kazanacaklar. PınarOnline olarak sürdürülebilirliği desteklemeye devam edeceğiz.”

– Projeyle sürdürülebilirliğin de mutfaklarda nasıl uygulanabileceği gösteriliyor

Verilen bilgiye göre, proje kapsamında 14 hafta boyunca, Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine sürdürülebilir mutfak konseptini benimsetmek ve geleceğin profesyonellerini bu alanda yetiştirmek amacıyla kapsamlı bir ders programı hazırlandı.

PınarOnline'ın destekleriyle hazırlanan müfredatla sürdürülebilir mutfak anlayışını benimsetmek esas alındı. Ayrıca öğrencilerin gelecekte mesleklerini icra ederken sağlık, etik ve çevresel sorunlara duyarlı şefler olmaları hedeflendi.

İşbirliği kapsamında, öğrencilere sürdürülebilir malzeme kullanımı, gıda atıklarının azaltılması ve sağlıklı beslenmeye uygun yemek yaparken malzemelerini nasıl kullanmaları gerektiği de anlatılıyor.

Altınbaş Üniversitesi ve PınarOnline, bu projeyle sadece lezzetin değil, aynı zamanda sürdürülebilirliğin de mutfaklarda nasıl uygulanabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekamül Eğitimi” Tekirdağ’da gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – TARSİM, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamındaki yeni uygulamaların tanıtılması ve TARSİM eksperlerinin bilgi birikimlerine katkıda bulunulması amacıyla “Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekamül Eğitimi” düzenledi.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ'da düzenlenen eğitimde, risk inceleme ve hasar tespit işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortalarında 2023 yılı değerlendirmesi, 2024 yılı yenilikleri başlıklı sunumlar gerçekleştirildi, eksperlerin konuya ilişkin soruları yanıtlandı.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, TARSİM'in her geçen yıl artan başarısında eksperlerin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, dünyadaki diğer ülkelere de tarım sigortacılığı alanında rol model olduğunu aktardı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Hayat Dışı Düzenleme Daire Başkanı Işıl Şekerci Konya da Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin gelişimine değinerek, eksperlere görevlerinde başarılar diledi.

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü de küresel düzeyde yaşanan iklim değişiklikleri sebebiyle şiddeti ve frekansı giderek artan çeşitli risklere ve doğal afetlere karşı, tarımın sürdürülebilirliği için her geçen gün önemi artan TARSİM hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, risk inceleme ve hasar tespit süreçlerinin sistemin devamlılığı açısından önemini belirtti.