Amasra’da sahil güvenlik helikopteri ve botlarla Cumhuriyet’in 100. yılına özel gösteri yapıldı

Amasra’da sahil güvenlik helikopteri ve botlarla Cumhuriyet’in 100. yılına özel gösteri yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.10.2023 12:36
Paylaş:
A+ A-

BARTIN (AA) – Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı helikopteri ve botlarıyla Amasra Büyük Liman'da gösteri gerçekleştirildi.

Etkinlikte helikopter ve botlar, ilk olarak açık denizde manevra kabiliyeti gösterisi yaptı. Ardından denizde mahsur kalan bir kişiyi kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Tatbikatta senaryo gereği, ilk olarak sudaki kişiyle helikopterden can simidi atılarak temas sağlandı. Ardından helikoptere kurtarma ipiyle bağlı personel aşağıya indi. Personel ve kendine sabitlediği kişi, hızla helikoptere çekildi.

Gösteride kurtarma çalışmasına katılan bir dalgıç da ip yardımıyla helikoptere çekildiği sırada havada Türk bayrağı açtı.

Etkinliğe, Vali Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Ersin Aslan ile kamu kurumlarının temsilcileri ve ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşlar katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’dan taraftarlara teşekkür mesajı:

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Beşiktaş ile karşılaşacakları Ziraat Türkiye Kupası final maçı için satışa sunulan biletlere kısa sürede büyük ilgi gösteren taraftarlara teşekkür etti.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, sezonun en büyük maçını 23 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacaklarını ve finale hazır olduklarını belirtti.

Maçın biletlerinin bugün satışa sunulduğunu hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

“Dünyanın en büyük şehir takımı olarak 5 dakikada 37 bin bileti satın alan taraftarlarımıza, 'Bize Her Yer Trabzon' sözünün slogandan ibaret değil, aynıyla vaki olduğunu bir kez daha gösterdiği için teşekkür ediyorum. Şimdi sıra Türkiye Kupası'nı 10. kez müzemize götürmeye geldi. İnşallah tarihe bir kez daha şahitlik edeceğiz. Karşılaşma boyunca takımımıza göstereceğiniz desteğe olan inancımı yineliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”