Amasya Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında Sağlıkfest Kurumsal Paydaş Protokolü İmzalandı

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 07.08.2024 00:22
A+ A-

AMASYA (AA) – Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık arasında Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) Kurumsal Paydaş Protokolü imzalandı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık, Amasya Üniversitesi Rektörü Turabi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette, 6-7 Kasım 2024 tarihlerinde Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek festival için protokole imzalar atıldı.

Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, Prof. Dr. Murat Kurt, Genel Sekreter Osman Akbaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) kapsamında iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu ve söz konusu festivaller hakkında değerlendirmeler yapıldı.

İmzalanan protokolle Amasya Üniversitesi, Sağlıkfest’te Karabük Üniversitesinin kurumsal paydaşı oldu. Protokol, Sağlıkfest kapsamında kurumsal paydaş olan kurumların sağlayacağı uygulama desteği, alan desteği, iletişim ve tanıtım desteği ile mali ve finansman desteğinin koşullarını içeriyor.

İmzalanan protokolle ilgili bir açıklama yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Sağlık Bilimleri Festivalini (Sağlıkfest), 6-7 Kasım 2024 tarihlerinde Karabük’te Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Sağlıkfest’i insanlığın en temel haklarından biri olarak görülen sağlık hakkına ilişkin günümüz ve gelecekteki sorunlarına, model tasarım yarışmaları ile yenilikçi sağlık modelleri ortaya koymak amacıyla düzenliyoruz. Nazik kabulleri ve Sağlıkfest’e verdikleri desteklerden dolayı Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye teşekkür ederim.” dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise “İmzaladığımız protokolle Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Sağlıkfest’in gerek yarışma aşamasında gerekse alana yönelik atölye çalışmaları boyutunda festivalin kurumsal paydaşları olduk. Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO ile sağlık hizmetleri alanında oldukça yetkin bir durumdadır. İnsanı önceleyen Sağlıkfest gibi bir girişimde yer alarak, insanımızın hem fiziki hem ruhi manada sağlıklılarına katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Sağlıkfest’e tüm sağlık birimlerimizle katkı sağlayacağız. Nazik ziyaretleri ve ortak çalışma davetlerinden dolayı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Ziyaret, hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla Emekli Öğretmenlere plaket takdimi gerçekleştirildi.

Karabük’te, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, öğretmenlerin ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kamu Emekçileri Konfederasyonu Sendikası (KESK) ve Karabük Eğitim Sen öncülüğünde Gözde Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, yıllarını eğitime adamış, birbirinden değerli öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimdeki rolü ve öğretmenlere verdiği önem vurgulanarak devam etti.

Etkinlikte, Karabük Eğitim Sen temsilcisi Halil Bulut, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’deki öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekti. Öğretmenlerin çalışma şartlarının giderek zorlaştığını ve mevcut iktidarın eğitim politikalarının öğretmenleri zor durumda bıraktığını ifade eden Bulut, “Başka bir eğitim mümkün” diyerek eğitimdeki adaletsizliğe vurgu yaptı. Ayrıca, kadın ve çocuk hakları başta olmak üzere birçok toplumsal sorun üzerine konuşarak öğretmenlerin bu alanlardaki mücadeledeki önemini belirtti.

Gece boyunca, şiir dinletileri ve konuşmaların ardından, emekli öğretmenlere plaket takdimi yapıldı. Emekliye ayrılan öğretmenler için hazırlanan plaketler, geceye katılanlar tarafından büyük alkışlarla sahiplerine sunuldu. Emekli öğretmenlerin isimleri tek tek okunarak sahneye davet edilirken, onların eğitim hayatına kattıkları değer ve öğrenciler üzerindeki olumlu etkileri bir kez daha hatırlatıldı.

Plaket töreni sonrası, Gafi Alkan ve Grup Parya’nın sahne aldığı müzik dinletisiyle etkinlik sona erdi. Karabük’teki bu anlamlı gece, öğretmenlerin toplumsal değerini bir kez daha gözler önüne serdi ve eğitim emekçilerine duyulan minneti ortaya koydu.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427