Amasya’da yetiştirilen balıklar 201 su kaynağındaki popülasyona destek veriyor

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 02.10.2024 20:15
A+ A-

AMASYA (AA) – CİHAN OKUR – Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisinde, son 4 yılda üretilen 40 milyondan fazla sazan, popülasyonun devamlılığı için Türkiye'nin farklı illerindeki baraj, göl, gölet ve akarsulara salındı.

Suluova ilçesinde bulunan Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisinde, son 4 yılda üretilen 40 milyon sazan ve 38 bin mersin balığı, “Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi” kapsamında Amasya, Çankırı, Çorum, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Sinop, Samsun, Sivas, Trabzon, Tokat, Yozgat illerine gönderildi.

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan mersin balıklarının üretiminin yapıldığı nadir yerlerden olan tesiste üretilip markalanan balıklar, Karadeniz'e dökülen nehirlere bırakıldı.

Tarım ve Orman Müdürü İl Gürol Çetin, AA muhabirine, tesiste sazan ve mersin balığının yanı sıra yayın balığı üretimine de başladıklarını söyledi.

İç sulardaki balık popülasyonunun devamı için balık üretimini artırdıklarını anlatan Çetin, şöyle konuştu:

“2021 yılında ilk açıldığımızda 4 milyon, 2022'de 9 milyon sazan üretmiştik. Sonraki yıllarda da geliştirdik, geçen yıl itibarıyla 15 milyon sazan üretip illere dağıttık. Bu yıl hedeflediğimiz 12 milyon sazan balığını bu seneki kuraklığa rağmen ürettik. 4 yılda 40 milyon sazanın ve nesli tükenmekte olan 38 bin Mersin balığının üretimi burada yapıldı ve 12 ilde bulunan 201 su kaynağına bırakıldı. Balık popülasyonunun artması için elimizden geleni yapıyoruz, Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda çalışmalara devam edeceğiz.”

– “Kitlesel mersin balığı üretimi yapabilen Türkiye'nin tek tesisi burası”

Mersin balığı üretimine ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Çetin, şunları kaydetti:

“Mersin balığı şu anda nesli tükenmekte olan bir tür ve koruma altında, avlanması yasak. 150-200 yıl yaşayabileceği belirtiliyor. Şu anda üretimi yapılan bilindik 3 çeşit Mersin balığı var. Bunlar huso huso, ince burun ve normal karaca Mersin balığımız. Bu 3 çeşidin ikisinin burada üretimini yapabiliyoruz. Şu konuda da iddialıyız, bu Mersin balıklarının çoğaltılması konusunda kitlesel mersin balığı üretimi yapabilen Türkiye'nin tek tesisi burası. Başarılı bir şekilde üretimini yapabiliyoruz. Değişik zamanlarda Bakanlığımızın belirlediği noktalarda, denizin özellikle tatlı sularla birleştiği noktalara, yavruların salınımını yaparak bu şekilde biyolojik çeşitliliğin korunmasını sağlıyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İSTANBUL (AA) – TAV Technologies, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin önde gelen havalimanlarının üst düzey yöneticilerini İstanbul'daki genel merkezinde ağırladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV Technologies tarafından TAV Havalimanları İnovasyon Merkezi'nde, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin önde gelen havalimanlarının üst düzey yöneticileriyle havacılık teknolojisi üzerine toplantı gerçekleştirildi.

Airports Council International (Uluslararası Havalimanı Konseyi) – Latin America and the Caribbean (ACI LAC) işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, havacılık sektörü liderlerini bir araya getirerek havacılık teknolojisindeki son gelişmeleri keşfetme ve sektörün önemli oyuncuları arasında işbirliğini güçlendirme fırsatı sundu.

Etkinlikte TAV Technologies, dünya genelinde 50'den fazla havalimanında operasyonel mükemmeliyete ve yolcu memnuniyetine katkıda bulunan yenilikçi çözümlerini tanıttı.

Programda açılış konuşmasının ardından, şirketin Latin Amerika bölgesine katkıları ve kapsamlı havalimanı teknoloji çözümleri hakkında TAV Technologies liderleri tarafından oturumlar düzenlendi. Ayrıca, TAV Havalimanları ve TAV İşletme Hizmetleri'nin sürdürülebilirlik, terminal operasyonları ve yolcu hizmetleri iş modelleri üzerine sunumlar yapıldı. Oturumlar entegre ve sürdürülebilir havalimanı çözümleri yaratmaya yönelik kapsamlı yaklaşımları vurguladı.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen TAV Technologies Üst Yöneticisi (CEO) Kerem Öztürk, ACI LAC ve üye havalimanlarıyla olan işbirliklerinin, teknolojik yeniliklerinin küresel etkisini ortaya koyduğunu belirtti.

Öztürk, etkinliğin, Latin Amerika'daki ortaklarıyla kurdukları köprüleri daha da güçlendirdiğini aktararak, “Görüşmeler, dijital dönüşümün ve yeniliğin küresel havalimanı operasyonlarını geliştirmedeki önemini vurguladı. Havacılık sektörünün geleceğini birlikte inşa etmeye devam etmek için heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

– Antalya Havalimanı'na da ziyaret gerçekleştirilecek

Heyet, TAV Technologies'in Ground Handling Suite yazılımının operasyonlara sorunsuz entegrasyonunu yerinde incelemek için TGS Yer Hizmetleri İstanbul istasyonunu ziyaret etti. Program kapsamında, Antalya Havalimanı'na da ziyaret gerçekleştirilecek.

ACI Latin Amerika ve Karayipler heyetinde Meksika, Peru, Bahamalar, Brezilya, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Guyana, Panama, Ekvador ve Venezuela'dan üst düzey havalimanı yöneticileri yer aldı.

Öte yandan son iki yılda TAV Havalimanları, servis şirketleri aracılığıyla Latin Amerika'daki varlığını genişletti. TAV Technologies, Meksika, Panama ve Şili'deki havalimanlarıyla işbirliği yapıyor. TAV İşletme Hizmetleri ise Şili'nin Santiago Havalimanı'nda altı lounge işletiyor.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427