Anne kedi ile 3 yavrusuna itfaiyeciler sahip çıktı

Anne kedi ile 3 yavrusuna itfaiyeciler sahip çıktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.08.2023 14:12
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – ÖMER ÜRER – Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından sokaktan sahiplenilen kedi ile yaklaşık 2 hafta evvel dünyaya gelen 3 yavrusu, itfaiyecilerin maskotu haline geldi.

Bir mühlet evvel itfaiye müdürlüğü binasına gelen gebe kediye kucak açan itfaiye çalışanı kedi için, çamaşırhane kısmında özel alan oluşturdu.

“Limon” ismi verilen kedi, yaklaşık 2 hafta evvel 3 yavru dünyaya getirdi.

Müdürlüğe sevinç katan Limon ve yavrularına itfaiyeciler ihtimamla bakıyor.

– “Yavrularımız sağlıklı ve çok tatlılar”

Düzce Belediyesi İtfaiye Amiri Mehmet Caner Polat, AA muhabirine, bütün canlılar için hayatlarını riske attıkları bir işte çalıştıklarını söyledi.

Meslekleri gereği mahsur kalan birçok hayvanın kurtarılmasını sağladıklarını belirten Polat, hayvanları çok sevdiklerini lisana getirdi.

Polat, bir gün müdürlük binasına sığınan gebe kediyle karşılaştıklarını, sahiplenmeye karar verdikleri kediye renginden ötürü “Limon” ismini verdiklerini anlattı.

Bir müddet sonra kedinin kendisi için oluşturdukları özel alanda yavruladığını aktaran Polat, yavruların da bakımını üstlendiklerini kaydetti.

Polat, Limon ve yavrularının müdürlüğe renk kattığını belirterek, “İtfaiye tüm canlıların sıkıntı durumlarında can ve malını kurtarmak için kurulan bir kurum. Limon da hissetmiş olmalı ki buranın sağlam bir yer olduğunu, bize sığındı. Biz de sahip çıktık. Yavruların annelerinden ayrılma vakti geldiğinde onları sahiplendirebiliriz.” diye konuştu.

Limon'un kendilerine alıştığını anlatan Polat, “Bize alışıp bize güvendiği için yavrularını sevdiriyor. Yavrularımız sağlıklı ve çok tatlılar. O bize Allah'ın emaneti olarak geldi. Artık gitmezse bizimle hayatını sürdürmek isterse konuğumuz olmaya devam edecek.” sözünü kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de uyuşturucu operasyonunda yakalanan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, Konuralp bölgesinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma yürüttü.

Teknik ve fiziki takibe alınan G.B.M, F.K, C.A ve H.T'nin ev ve araçlarında yapılan aramada, 6 uyuşturucu hap, 17 gram sentetik uyuşturucu ve hassas terazi ele geçirildi, zanlılar gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.B.M ile F.K. “uyuşturucu madde ticareti” suçundan tutuklandı.

Diğer şüpheliler hakkında “uyuşturucu madde kullanma” suçundan adli işlem yapıldı.