Aradan 3 Ay Geçti Hala Yeri Belli Değil!

Aradan 3 Ay Geçti Hala Yeri Belli Değil!

Yayın: 16.03.2023 16:05
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te “ilk evim, ilk iş yerim” projesi kapsamında yapılacak olan 899 konut için kura çekiminin üstünden 3 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, konutların nereye yapılacağı hala belli olmadı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi”nde Karabük’te inşa edilecek 899 konutun hak sahiplerini belirlemek için 7 Aralık 2022 tarihinde Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde kura çekimleri yapılmıştı. Kura çekimlerinin üzerinden 3 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, konutların nereye yapılacağı şimdiye kadar açıklanmadı

MERAKLA BEKLİYORLAR
18 bine yakın başvurunun içinden kura sonucu ismi çıkan ve ilk defa ev sahibi olmaya hayali kuran vatandaşlar haber merkezimi arayarak, konutların nereye yapılacağını merakla beklediklerini belirttiler ve “Tamam kura sonucu ev sahibi olma hakkına kavuştuk. Fakat, evimizin nereye yapılacağını hala bilmiyoruz. Valilik, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere bir çok yere sormamıza rağmen bizde bilmiyoruz, hala yer belli olmadığı cevabını aldık. İnşallah sizlerin aracılığı ile Karabük’te bir yetkili çıkar da kurada isimleri çıkanların evleri şu bölgeye yapılır derler” dediler.

TOKİ’DEN BİLGİ GELMEDİ
Konu ile ilgili Karabük Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile TOKİ konutları nereye yapılacak, yeri belli oldu mu ?şeklindeki soruya “TOKİ’den yer konusunda henüz bir bilgi gelmedi, konutların yapılacağı yer belli olmadı şeklinde” cevap verildi.

SOĞAN TARLASINA YAPILABİLİR
“İlk evim, ilk yerim’ projesi kapmasında TOKİ’nin yapacağı konutlar ile ilgili AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ile yaptığımız telefon konuşmasında “Karabük halkının Soğuksu yakınlarındaki Soğan Tarlası olarak bilinen o bölgeye yapılabilir” şeklinde cevap verdi.(Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.