Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü kutlandı

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.03.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde gerçekleştirilen törende, Vali Cengiz Ünsal, Garnizon Komutanı Piyade Albay Muhammet Kelami Kablay ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Yöreye özgü folklorik kıyafet giyen Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerin aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini ifade etti.

Artvin halkının 43 yıl düşman esaretinde kalmasına rağmen kültürünü, milliyetini ve diğer değerlerini canı pahasına koruduğunu belirten Elçin, bu direncin karşılığında 7 Mart 1921'de de özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın da katıldığı tören, kentin sembolik anahtarının Elçin'e teslim edilmesi, kurtuluş mücadelesinin canlandırılması ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da nisan ayında 9 milyon 82 bin lira trafik cezası kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 1-30 Nisan tarihleri arasında kent genelinde devam eden uygulamalar kapsamında 22 bin 552 araç kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde 3 bin 361 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, drift atmak, abartı egzoz, emniyet kemeri takmamak, seyir halinde cep telefonu kullanmak ve hatalı park gibi maddelerden toplamda 9 milyon 82 bin lira ceza uygulanırken, 98 araç trafikten men edildi.

Ekipler, dün gece yaptıkları denetimde ise 14 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 8 sürücüye ise ehliyetsiz araç kullanmaktan 208 bin 375 lira ceza uyguladı.