“Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri” Devam Ediyor

“Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri” Devam Ediyor

Yayın: 22.05.2024 16:49
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te üç gün sürecek olan, “Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri” ikinci gününde Safranbolu’da devam ediyor. Bugün yörenin asırlık lezzetlerden biri olan keşkek yemeği, Safranbolu’nun en güzel köyü Yazıköy’de yaklaşık 16 saat sonra konulduğu taş fırından çıkarıldı.

Safranbolu’da şenliğe ses getiren bando takımı eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi ve Han Arkası Sokak’ta lezzet stantları açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Karabük Valiliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen şenlikte Eskipazar, Yenice, Ovacık, Eflani ilçeleri ve Yazıköy’e ait yerel ürünlerin olduğu stantlar, vatandaşlardan ilgi gördü. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler de şenliklere destek vererek renkli ve heyecan dolu bir programın hazırlanmasına katkı sağladı.

Yerel lezzetlerin tanıtıldığı şenliklerde, Karabük mutfağının en özel tarifleri ve yemekleri ziyaretçilere sunuldu. Ayrıca zerde, safranlı limonata ve lokum ikramları şenlik kapsamında yer aldı. Şenliğin son etkinliği, yarın Eskipazar Hadrianoupolis Antik Kentinde, saat 13.30’da başlayacak.

Karabük Lezzet Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük‘ün zengin kültür ve gastronomi mirasını tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor. Geleneksel lezzetlerin tadına bakarken yöresel kültürü deneyimleme fırsatı sunuyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına çadır kentte Kur’an-ı Kerim öğretiliyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:45
Paylaş:
A+ A-

AMASYA (AA) – Amasya'da mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, oluşturulan çadır kentte Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Amasya Müftülüğü'nün “Yaza Kur'an ile Merhaba” sloganı ile başlattığı Kur'an Kursları çerçevesinde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının Kur'an-ı Kerim öğrenmesi için çadır kent oluşturdu.

Çocuklara, Aksu Köyü Çadır kent Kur'an Kursu adı verilen çadır kentte Kur'an-ı Kerim öğretiliyor.

Kursu ziyaret eden Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, öğreticilerinden eğitim hakkında bilgi alarak öğrencilerle de sohbet etti.