ATGB’den Mmaske Desteği Devam Ediyor

ATGB’den Mmaske Desteği Devam Ediyor

Yayın: 21.05.2020 23:18
Paylaş:
A+ A-

Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB-ETUV), Almanya’da bakım evlerini ziyaret ederek maske hediye etti.
Tüm dünyayı etkisine alan Korono virüs (Covid-19) salgını sonrası Avrupa’da yaşayan Türklerin yardım severliği her geçen gün devam ediyor. Merkezi Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalye eyaletine bağlı Gelsenkirchen şehrinde yer alan Avrupalı Türk Girişimciler Birliği’nin (ATGB-ETUV) yöneticileri bakım evlerini ziyaret ederek, sağlık personelleri ve çalışanlara yine kendi bünyelerinde bulunan girişimciler tarafından dikilen bin bin 500 yüz maskesi hediye etti.
ATGB-ETUV Genel Başkanı olan Karabüklü işadamı Orhan Buyurman, “Dünyanın neresinde olursa olsun sağlık personelleri büyük risk altında olmalarına rağmen mesleklerini eksiksiz icra etmekteler. Bizlerde bu özverili sağlık çalışanlarına destek vermek adına yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bir araya gelerek, girişimci arkadaşlarımız tarafından dikilen ve yıkanabilir bin 500 maske dağıttık. ATGB-ETUV adına sahada olan Genel Sekreterimiz Muharrem Uslubas, Genel Başkan yardımcımız Nizamettin Barutcu ve Yönetim kurulu üyesi Adnan Derviş, bakım evleri ve hastaneleri tek tek gezerek maskeleri sağlık personeline ve çalışanlarına takdim ediyor. Hedefimiz 15 bin adet maskeyi hem soydaşlarımıza hemde Almanya’nın çeşit bölgelerindeki sağlık personeli ve çalışanlarına dağıtmayı hedefliyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız yaptıkları ziyaretlere sağlık çalışanlarının başka ihtiyaçları olup olmadığı noktasında da taleplerini alarak temin etmeye gayret ediyoruz” dedi.
(YE-YE)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atık ahşaplardan ürettiği maketlerle geçmişi yaşatıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – BEŞİR KELLECİ – Usta öğretici Ercan Okumuş, Bayburt'taki atölyesinde geçmişte kullanılan tarım aletleri, taşıt, yapı ve gündelik eşyaların maketlerini üretiyor.

Bayburt Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak görev yapan Okumuş, resim öğretmenliği bölümü mezunu olmasına karşın el yatkınlığı nedeniyle evinin bodrum katında oluşturduğu hobi atölyesinde atık ahşap parçaları kullanarak çeşitli maket ve süs eşyaları yapmaya başladı.

Çevresinden gelen talep nedeniyle hobisini mesleğe dönüştüren Okumuş, 4 ay önce atölyesini, kiraladığı 25 metrekarelik dükkana taşıdı.

Okumuş, Neşet Ertaş'ın türküleri eşliğinde sipariş üzerine ceviz, kavak, kiraz, çam ağacından at arabası, traktör, kamyon, gündelik eşya, ev, iş yeri ve camilerin maketlerini yapıyor.

Kalem, cımbız ve bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak şekil verdiği ve çaydanlık, soba, radyo, televizyon gibi eşyaların minyatürlerini de yapan Okumuş, bunları modellediği mekanlarda detay olarak kullanıyor.

Okumuş, siparişlerin yanı sıra hazırladığı kendine özgü ürünleri ve süs eşyalarını, sosyal medya hesapları üzerinden yurt içi ve yurt dışına satıyor.

– “Onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum”

Ercan Okumuş, AA muhabirine, 4 yıl önce evinin bodrum katında atık ahşapları sanat eserine çevirebilmek için hobi atölyesi oluşturduğunu söyledi.

Daha sonra çevresinden gelen siparişler üzerine hobisinin mesleğe dönüştüğünü anlatan Okumuş, “Yoğun istek olunca yeni bir atölye açmaya karar verdim. Özellikle eşimin destekleriyle burayı açtım. Çevremdekilerin yanı sıra sosyal medyada yaptığım işleri görenler atalarından, dedelerinden, babalarından kalma evlerin, tarım aletlerinin veya gündelik eşyalarının maketlerini istiyor. Ben de onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum.” dedi.

Ahşabı şekillendirip küçük parçalar haline getirerek birleştirmenin zaman, emek ve sabır istediğini ifade eden Okumuş, “Malzemenin temelini daha çok marangozların atıl olan küçük tahta parçalarından oluşturuyorum. Ceviz, kiraz, çam, kavak ağacı parçalarını küçük el aletleriyle şekillendirerek maketleri yapıyorum. Mesleki olarak görsel sanatlar öğretmeni olduğum için yaptığım maketleri birer sanat eserine çevirmeye özen gösteriyorum.” diye konuştu.

Okumuş, yöre insanının daha çok çiftçilikle uğraştığı için babalarından kalma tarım aletleri veya kullandıkları taşıtların maketlerini yapmasını istediklerini dile getirdi.

Müşterilerinin hatıralarını en iyi şekilde canlandırmaya çalıştığını aktaran Okumuş, “Bunu isteyen kişiler bana fotoğraflarını getiriyorlar, ben de onları ölçeklendirerek ahşap maketlerini yapıp teslim ediyorum. Bunları sahiplerine verdiğimde yüzlerindeki gülümseme, heyecan onların hatıralarını birebir canlanıyormuş gibi yaşattığı hissiyat beni de mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.