Atık metaller sanat eserine dönüştü

Atık metaller sanat eserine dönüştü

Yayın: 09.10.2017 00:02
Paylaş:
A+ A-

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Tofaş’ın atık metalleri ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak tarafından sanat eserine dönüştürüldü.

Tofaş fabrikasından elde edilen atık parçalar kullanılarak bir otomobil inşa eden Rıfat Koçak’ın 700 kadar metal parçayı değerlendirerek hayata geçirdiği eser yaklaşık 1 ton ağırlığında bulunuyor. Mayıs ayında yapımına başlanan ve üç haftada tamamlanan eser Tofaş’ın yanı sıra, bayileri, servisleri ve tedarikçileri olmak üzere 17 bin çalışanın eğitim ve gelişim faaliyetlerinden sorumlu olan Tofaş Akademi’de teşhir ediliyor.

Metalden yapılmış harflerin ve sayıların birleşmesiyle farklı bir otomobil olarak ortaya çıkan eser hem geçmişi hem de geleceği bir arada yansıtıyor. Eser soyut mühendislik verilerinin somut teknolojiye dönüşüm öyküsünü canlandırıyor. Eserin ön bölümünde yer alan metalden yapılan bir çocuk figürü bulunurken, içerden yansıtılan ışıkla bir bedende iki çocuk figürü ortaya çıkıyor. Çocuklardan biri geçmişten ilham almak için gerideki harf ve sayı siluetlerine, diğeri geleceği inşa etmek için ilerideki güneşe bakıyor. Tofaş Akademi ziyaretçileri Fiat marka bir otomobilin bulunduğu alanda yayınlanan videoyla eserin serüvenini de izleyebiliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DSİ Bölge Müdürü Çelik, Terme Çayı ıslah çalışmalarını inceledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Terme Çayı ıslahı 1. kısım inşaat şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Çelik ve beraberindeki teknik heyet, şantiyeyi ziyaret ederek devam eden çalışmaları inceledi.

Terme Çayı ıslahı 1. kısmında 600 metre sağ ve sol sahil teğet fore kazık imalatı, derin zemin karıştırma yöntemiyle kesişen kolon yapılması, çelik yaya köprüsü, araç köprüsü ve 3 denize çıkış yapısı imalatları bulunuyor.

Ayrıca proje kapsamında dere yatağının 50-60 metreden 80 metreye çıkarılarak taşkın kontrolünün sağlanması hedefleniyor.