Aydınlıkevler’de Pazar günü muhtarlık seçimi yenilenecek

Aydınlıkevler’de Pazar günü muhtarlık seçimi yenilenecek

Yayın: 31.05.2024 12:43
Paylaş:
A+ A-

Aydınlıkevler Mahallesi’nde muhtarlık seçimleri 2 Haziran’da yeniden yapılacak. 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarıya imza atarak mahalle muhtarı seçilen Fahri Bostancı’nın muhtarlığı şikayet üzerine düşürülmüş ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 2 Haziran Pazar günü yeniden yapılması kararlaştırılmıştı.

2 bin 980 nüfusun yaşadığı ve 2 bin 100 seçmeni bulunan Aydınlıkevler’de muhtarlıktan düşen Fahri Bostancı’nın eşi Aysun Bostancı, önceki muhtar Ertuğrul Akyol, Tuncay Karatağ ve Ramazan Büyükdağdibi muhtarlık için yarışacak.

15 Nisan’da İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak yeni görevine başlayan Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Fahri Bostancı Pazar günkü seçimde eşi Aysun Bostancı’nın başarılı olacağına inandığını söyledi.

Aysun Bostancı da seçim öncesi yaptığı açıklamada, “28 günlük Muhtarlık dönemimizde nasıl çalıştı isek aynı çalışacağız eşimin yapmayı çok istediği mahalle esnaflarımızla istişare edip mahallemizde aileye mahsus canlı müzik programları yapılacaktır. Mahallemizin kurucuları ve mahallemizde ahirete intikal etmiş atalarımızı ruhuna itahefen yemekli büyük merkez camisinde mevlidimiz geleneksel hale getirilecektir.

Yine çocuklarımıza camiye alıştırma programları her sene geleneksel hale gelen kahvaltı programlarına devam edilecek. Geleneksel hale gelen halk iftarlarımız yine devam edilecektir. Yine eşimin başlattığı cenaze olan evlere ekmek ve helva ikramları Muhtarlık tarafından karşılanacaktır. Eşimin çalışmasını yaptığı bayrak yine dikilecek mahallenin  sembolü olacak yine eşimin sözünü aldığı yerleri tespit edilen kavşaklara ayna ve yaya kaldırım çalışmalarına hız verilecektir” ifadelerini kullandı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.