Aytaç: “Doğalgaz Bir Şehrin Kaderini Değiştirir.”

Aytaç: “Doğalgaz Bir Şehrin Kaderini Değiştirir.”

Yayın: 20.11.2020 08:25
Paylaş:
A+ A-

CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç,Eflani’nin sorunlarını sürekli olarak gündeme getirmeye devam ediyor. Aytaç son olarak Eflani’deki doğla gaz konusunda açıklamalar da bulundu.
Eflani Merkez de doğalgaz işyerleri ve dairelerde mutfak banyo ve ısıtma da mutlaka ama mutlaka ihtiyaçtır, diyen Aytaç; “İstanbul’da olan hemşerilerimiz 12 ay kalorifer parası vermemek aidat parası vermemek için Kent merkezinden daire satın almıyor. Yazın 3- 4 ay köyünde babadan atadan kalan eski evlerde kalıyor. Ve sonbahar mevsimi ile İstanbula geri dönüyor.” dedi.
Eflani’de depolamalı doğalgaz gelirse merkez de daire satışlarının 100%200 artacağını ve nüfusun ikiye katlanacağını söyleyen Aytaç: “Esnaf sadece yazın değil kışın da iş yapar. Birçok arkadaşımız Eflani’de iklim şartları sert, doğalgaz gitmez diyor eksi 30 ,40 gören Erzurum Ağrı ve Ardahan merkez ve birçok ilçesinde doğalgaz var.
2010 yılından itibaren doğalgaz boru hattına uzak olan ilçeler için taşımalı doğalgaz projesi hayata geçirildi ilçe de büyük bir doğalgaz deposu kuruluyor ve oradan ilçedeki halka doğalgaz dağıtılıyor. 2010’dan bu yana 400 yakın ilçeye taşımalı doğal gaz verildi.” dedi.
Bizler de Taşımalı Doğalgaz istiyoruz, diyen Aytaç: “Bir mutfak tüpünün 120- 130 tl olduğu günümüzde 20 -30 tl mutfak dogalgazını biz de kullanmak itiyoruz sıcak sudan faydalanmak istiyoruz. Doğalgaz Eflani’de konuta iş yerine olan talebi arttıracak , ekonomi 12 aya yayılacak ve canlı kalacak. Gelin el ele verelim Karabük Milletvekillerimiz önderliğinde Eflani’ye doğalgazı getirelim.” dedi.

Diğer taraftan Eflani’ye Tekstil Atölyesi Tekrar Kazandırılmalı, diyen Aytaç: “Eflani’den her sabah 6 buçuk 7 de Bayanlar Pınarbaşı’na tekstil atölyesine çalışmaya gidiyor. Eflani de birçok bayan ve genç işsiz durumda devlet ve belediye destekli tekstil atölyesi kurulmalı. 70 veya 100 kişilik bayan ve genç istihdamı Eflani ekonomisine büyük katkı sağlar…” dedi.

“Eflani’de Tarım Kredi ve İştirakleri ile Süt ve Et Entegre Tesisi Kurulmalı.”

Tarım Kredi ve İştirakleri ile Süt ve Entegre Tesisininde Eflani’ye kurulmasını isteyen Aytaç: “Tarım ve hayvancılık noktasında eski günlerini arayan Eflani eski günlerde olduğu gibi süt fabrikası kurulmasını istiyor. Tarım kredi destekli kurulacak et ve süt entegre tesisinde Eflani menşeli Eflani’ye has bir adla süt üretilmeli ve Karabük ve Safranbolu’da pazarlanmalıdır. Köylü ve besicilerin mallarının değer kazanması ve dönebilmesi için Tarım Kredi -Kaymakamlık- BAKKA önderliğinde tesis kurulmalı..” dedi.

Eflani için Yapılması Gereken Projeleri de madde madde açıklayan Aytaç:
1) Pazar Yerinin Üstü Kapatılmalı
2) Doğalgaz Depolma Tesisi kurulmalı ve dogalgaz Eflaniye getirilmeli
3)Eflani Karaevli Karayolunun genişletilip asfaltlanması
4) Göletler Teizme kazandırılmalı
5) Istihdama yönelik Tekstil Atolyesi kurulmalı.
6) Güneş enerji tesisi kurularak elektirik üretilmeli
7)Süt Üretim Çiftliği Kurulmalı
8)Eflani Et Entegre Tesisi kurulmali
9)Veterinerlik Veya Ziraat Fakültesi kurulmalı
10) Eflaniye Adliye açılmalıdır.” ifadelerinde bulundu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.