Bafra Millet Bahçesi’nde 10 bin kişilik cami yapılacak

Bafra Millet Bahçesi’nde 10 bin kişilik cami yapılacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.02.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra ilçesinde Millet Bahçesi'nde 10 bin kişilik cami yapılması için çalışma başlatıldı.

Bafra'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan Millet Bahçesi çalışmaları sürerken, proje alanında cami de inşa edilecek.

Kızılırmak Sedde kıyısında 310 bin 106,67 metrekare alanda yapılan Millet Bahçesi bünyesinde yer alacak cami, 10 dönüm alanda yaklaşık 2 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Cami alanında 2 bin metrekare oturma ve dinlenme alanları de bulunacak.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, gazetecilere, Millet Bahçesi'nde 10 bin kişilik Millet Camisi projesinin arifesinde olduklarını söyledi.

Projede temelin kazıldığını belirten Kılıç, “Önümüzdeki günlerde temel atma töreni ile cami inşaatına başlanmış olacak. Millet Camisi ile ilgili dernek kuruldu. Bu cami, milletimizin gayretleriyle yapılacak. Belediye olarak da altyapı çalışmalarını, imar planlarını, projeler gibi düzenlemeler yapıyoruz.” dedi.

İlçelerinde hayırseverlerin oldukça fazla olduğunu dile getiren Kılıç, “Başlangıcında kamyon ve kepçe sahibi hafriyatçılarımız bir araya geldi, 'Başkanım buranın hafriyatını biz yaparız. Bu hayır olayına talibiz' dediler. Kazı, Bafra'mızın önde gelen birkaç hafriyatçısı tarafından hayır olarak yapılıyor. Bafra'nın belki sembolü olacak, Millet Bahçesi'nin hemen köşesinde ibadethaneyi Bafra'ya kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

NEOHUB ve Oxentia sürdürülebilirlik odaklı girişimler için işbirliği yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – DenizBank'ın yeni nesil iştiraki NEOHUB ve Birleşik Krallık'ta inovasyon ve teknoloji alanında faaliyet gösteren Oxford Global Danışmanlık Şirketi Oxentia, sürdürülebilirlik odaklı girişimlerin küresel pazarlara açılmasını destekleyen uluslararası girişim hızlandırma programı TRUK Accelerator için iş birliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mentörlük, ağ oluşturma fırsatları, küresel çaptaki eğitimler ve özel danışmanlığı kapsayan programı başarıyla tamamlayan girişimciler, Oxtech Ventures tarafından yatırım almaya hak kazanacak.

Girişimciler, dört ay süresince Türkiye, beş ay süresince de Birleşik Krallık ekiplerinin rehberliğinde yürütülecek programın çift aşamalı yapısı sayesinde, Türkiye pazarının yanı sıra, Birleşik Krallık ekosisteminde girişimlerini geliştirme ve küresel varlık kazanma fırsatı bulacaklar. Programın başvuruları, 10 Mayıs'ta sona erecek.

– “Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini gelecek dönemde de bütün imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen, NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam, TRUK'un, sürdürülebilirliği desteklemek, doğal kaynakları korumak üzere sorumluluk alıp elini taşın altına koyan girişimlere yeni çağrıları olduğunu belirtti.

Çam, “Oxentia ile güçlerimizi birleştirdiğimiz programımızda sürdürülebilirlik odağıyla faaliyet gösteren girişimleri geleceği şekillendirecek inovasyonları hayata geçirmeleri için destekleyeceğiz. Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki bu iş birliği, faaliyetlerimizi küresel arenada genişletmek yönündeki çalışmalarımızın da önemli bir uzantısı. Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini gelecek dönemde de bütün imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

– “Amacımız, bu girişimlerin uluslararası perspektiflerini genişletmelerine destek olmak”

Oxentia Genel Müdürü Steve Cleverley, NEOHUB ile iş birliği yaparak Türk girişimlerinin küresel anlamda büyümesini desteklemekten heyecan duyduklarını vurgulayarak, “Bölgedeki çalışma deneyimimiz, Türkiye'den çok sayıda çığır açan teknolojiler üzerine kurulan, yenilikçi ve kendi yerel pazarlarında başarılı girişimler çıktığını bize gösterdi. Amacımız, bu girişimlerin uluslararası perspektiflerini genişletmelerine, potansiyellerini kullanmalarına ve yeni pazarlara ulaşarak büyümelerini hızlandırmalarına destek olmak” değerlendirmelerinde bulundu.